Tizennégy szabadtéri programmal indul újra az Óbudai Társaskör

Kultúra, 2021.06.12

Tizennégy szabadtéri programmal indul újra az Óbudai Társaskör, július 9-én a Budapesti Vonósok háromnapos sorozatával nyitnak, majd koncertekkel és zenés összeállításokkal várja a közönséget az Óbudai Nyár.

A hosszas zárlat után Vass Lajos igazgatásával nyitja meg kapuit az Óbudai Társaskör. Nyáresti előadásaik egyedi vonalat képviselnek az Óbudai Nyár kínálatában, a Kiskorona7 zárt kertje személyes közelségbe engedi a művészt és a közönséget - közölték a szervezők az MTI-vel.

Július 9-én kezdődik a Budapesti Vonósok ZeneZug Fesztivál elnevezésű háromnapos sorozata, amelynek vendégei között szerepel a Momentán Társulat, Farkas Gábor zongoraművész, Szakcsi Lakatos Béla és Kőszegi Imre, Lakner Tamás, valamint Eredics Salamon. A Budapesti Vonósok és az Óbudai Társaskör közös nyitófesztiváljának házigazdája Bolla Milán lesz.

A Kerti Koncertek a Kiskorona7-ben július 17-én egy Seres Rezső-esttel kezdődik Fesztbaum Béla és a Kék Duna Koncert-Szalonzenekar közreműködésével. A Sárik Péter Trió X Beethoven című koncertműsorával érkezik a Kiskorona7 kertjébe július 22-én, másnap Bősze Ádám tart előadást Pikk dáma - a zenetörténet legjobb kártyajátékai címmel.

Darvas Ferenc régi dalokkal, slágerekkel, történetekkel várja a közönséget július 24-én, Dés László július 28-án lép színpadra. A programsort az Anima Musicae Kamarazenekar koncertje zárja július 29-én. Az Álmodozó nyári éjjel című műsorban Mendelssohn, Mozart, Wolf és Suk művei csendülnek fel, közreműködik Horgas Eszter fuvolaművész és Polónyi Ágnes hárfaművész.

A nyári programsorozatra június 15-én indul a jegyértékesítés.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!