Tizenöt előadással várja a nézőket az új évadban a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház

Kultúra, 2022.09.06

Tizenöt bemutatóval várja a nézőket a 2022/2023-as évadban a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház - mondta el Kirják Róbert színházigazgató az intézmény évadnyitó társulati ülésén hétfőn.

Az évad első nagyszínpadi bemutatója a Spamalot, avagy a Gyalog galopp musical lesz szombaton. A nagyszínpad következő premierjei a Ma este megbukunk, a Teljesen idegenek, a Frankenstein, végül a Kapj el, ha tudsz! című zenés darab lesznek.

A Krúdy Kamara programja is zenés előadással, Fejes Endre és Presser Gábor Jó estét nyár, jó estét, szerelem című színművével indul. Ezt követi Szerb Antal Utas és holdvilág című darabja, a Görbe tükrök és a Futótűz című előadás.

A Szindbád Rendezvénytéren a Maggi és Lillemor című darab lesz látható, míg a Bencs Villában Pregitzer Fruzsina és Olajos Gábor forgatókönyve alapján a Kukucs! című előadást nézhetik meg a gyermekek. A Művész Stúdióba először Deák Tamás Maszmók az indiánok között című darabja, majd Veres András Kelekótya haramiák bábelőadása szórakoztatja az ovis bérlettel rendelkezőket. A nagyszínpadon Tersánszky Józsi Jenő, Peller Károly, Nyitrai László és Cseh Dávid Péter Misi Mókus és Kszel Attila Ludas Matyi Jr. című darabjait láthatják az iskolások.

Kirják Róbert közölte, hogy a Rózsakert Szabadtéri Színpad sikeres nyáron van túl. Tizenhat előadásnak adott otthont, amelyet több mint 11 ezer néző tekintett meg. A színház öt saját előadását csaknem 5 ezer ember nézte meg, ami majdnem teltházas nézettséget jelentett.

A Vidor Fesztiválról elmondta: az idei fesztiválon fontosnak tartották, hogy a világzenei koncertek mellett nagy hangsúlyt fektessenek az ország populáris zenei előadóira.

A megnövekedett energiaárakkal kapcsolatban elmondta, hogy előreláthatólag akár 260 millió forint is lehet a többletköltség. Ez az összeg a színház teljes költségvetésének negyedét teszi ki. Hozzátette, a kiadások csökkentésének érdekében strukturális átalakításokat hajtanak végre, például csökkentik a premierek számát. Az ideiglenes bezárást és a létszámcsökkentést sem tartja kizárhatónak, azonban mindent megtesznek, hogy ez elkerülhető legyen.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!