Tízforrás fesztivál kezdődik a Fertő-part négy településén

Kultúra, 2021.07.09

Koncertek, szabadtéri filmvetítések, kiállítások, kézműves programok és túrák is várják a közönséget péntektől július 18-ig a Tízforrás fesztiválon a Fertő-part négy településén, Hegykőn, Fertőhomokon, Higedségen és Sarródon - olvasható a szervező Hegykő település honlapján.

A program Skoda Éva festőművész kiállításának megnyitójával kezdődik a hegykői Tornácos-házban péntek este, ezt követően a Szabó Balázs Trió ad szabadtéri koncertet a Grófkertben, majd Tóth Samu lép fel egy akusztikus gitárral.

Szombaton a Liberty Trió ad koncertet szintén a Grófkertben, vasárnap pedig Hidegségen a Papkertben a Szirtes Quintet játszik.

Hétfőn a hidegségi Szent András-templomban a DuoCorde gitárduó lép fel, másnap a hegykői Csipkeházban pedig Szőke Nikoletta dzsesszénekes koncertezik.

A Muzsikás július 14-én lép fel a Grófkertben, ahol később a Grappa Jazz nevű duó ad koncertet. Július 15-én a Jumping Matt and His Combo zenekar koncertezik a Grófkertben, amelyet Csoltói Gergő gitárművész fellépése követ.

Másnap Jubilate Deo címmel egyházzenei dallamok csendülnek fel a sarródi Szent István vértanú templomban, majd Gerendás Péter Liszt ferenc-díjas előadóművész lép fel Fertőhomokon a tájházban.

Július 17-én Levente Péter ad gyermekkoncertet Hegykőn a Csipkeházban. A zárónapon pedig a Djabe koncertezik a Grófkertben, az estét a Helga Jazz zenéje zárja.

Hegykőn a Fenc-házban szabadtéri filmvetítéseket tartanak: július 12-én Horváth Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című romantikus drámáját vetítik, 16-án pedig Tóth Barnabás Akik maradtak című drámáját.

A Hegykői Művésztelep alkotásaiból szombaton nyílik kiállítás Fertőhomokon, a tájházban. Ugyancsak július 10-től tekinthető meg Ruttkay Sándor grafikusművész tárlata Hegykőn, a Mariska néni házban.

A fesztivál visszatérő programelemei a napfelkeltére és naplementére szervezett kenutúrák, amelyek a Csárdakapui-csatornától indulnak majd.

A fertőhomoki tájházban július 12-én kézműves foglalkozásokat tartanak helyi kézművesek és kreatív alkotók, akik kosárfonást, textilfestést, bábkészítést, gyöngyfűzést és növényszövést tanítanak az érdeklődőknek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!