Több hónapos programsorozattal emlékeznek a száz éve elhunyt Csontváryra

Kultúra, 2019.06.15

Több hónapon át tartó előadás- és beszélgetéssorozattal idézi meg Budapesten a száz éve elhunyt Csontváry Kosztka Tivadar művészetét a Csontváry Emlékműterem és Műhely Kulturális Egyesület (CSEMKE).

A június 19-én kezdődő sorozat keretében neves szakemberek tematikus előadásai vezetik végig az érdeklődőket Csontváry Kosztka Tivadar életútján, szakmai és személyes megközelítésből egyaránt - áll a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az eseménysorozat hivatalos megnyitójára Csontváry halála évfordulójának előestéjén kerül sor a Hadik Kávéház - Szatyor Bárban, a tízéves Hadik Irodalmi Szalon évadzáró, Csontvárynak szentelt rendezvényén. Az est háziasszonya és moderátora Juhász Anna, a Hadik Irodalmi Szalon vezetője lesz.

Ezt követően október végéig előadásokkal, tematikus beszélgetésekkel, vezetett sétákkal, filmklubbal, múzeumpedagógiai foglalkozásokkal és meglepetésekkel idézik fel a művész különleges látásmódját, jelképeit és kalandozásainak helyszíneit.

Az előadók között Czakó Ferenc grafikusművész, W. Barna Erika kézíráskutató, Molnos Péter művészettörténész, Seremetyeff-Papp János restaurátor, Jankovics Marcell filmrendező, Gulyás Gábor esztéta, Bellák Gábor művészettörténész, Jász Attila költő és Puntigán József helytörténész beszél majd a festőművészről.

A programok ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!