Történelmi kézműves vásárt és hagyományőrző találkozót tartanak az Aquincumi Múzeumban

Kultúra, 2023.03.24

Április első hétvégéjén a budapesti Aquincumi Múzeum ismét megrendezi a Történelmi kézműves vásár és hagyományőrző találkozót. Április elsejétől újra teljes egészében látogatható a múzeum romkertje - közölte a múzeum pénteken az MTI-vel.

Április 1-je és 2. között autentikus ruhákba öltözött hagyományőrzők, megelevenedő történelmi tábori életképek és életmódbemutatók várják a látogatókat, aki bepillanthatnak a különböző történelmi korszakok hétköznapjaiba a római kortól a 19. századig az Aquincumi Múzeumban.

Mint írják, mindkét napon kézműves vásár, hagyományőrző táborok, életmódbemutatók, történelmi élőzene, vándorfotós műhely, szakmai előadások és kerekasztal-beszélgetés várja a résztvevőket. A program workshopjain a kézművesség iránt érdeklődők belekóstolhatnak a nemezelésbe, a makraméba és a bőrművességbe. Ezek a foglalkozások regisztrációhoz kötöttek.

A közleményben felidézik, hogy a szakmai programokon a tudományos ismeretterjesztés mellett idén kiemelt szerepet kapnak a történelmi filmek is. A sportosabb kikapcsolódásra vágyók történelmi küzdősport versenyein szurkolhatnak. A kicsiket mesemondással, kézműves foglalkozásokkal és játékokkal várják.

A már megszokott aquincumi tematikus séták mellett most rendhagyó tárlatvezetések is lesznek.

További információk a http://www.aquincum.hu/aktprogram/tortenelmi-vasar-aquincumban-2/ oldalon olvashatók.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!