Trianon 100 - Dupla CD és könyv jelent meg

Kultúra, 2020.06.04

Pély Barna, Ferenczi György, Pál István Szalonna, Szarka Tamás és több más előadó dala szerepel azon a dupla CD-t és egy könyvecskét tartalmazó kiadványon, amely csütörtökön, a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulóján jelent meg.

"Határtalanul című dalom a világon élő összes magyarhoz szól. Szerencsés vagyok, az elmúlt években sokat koncerteztem külföldön, és olyan távoli országokban is találkoztam magyarokkal, mint Üzbegisztán vagy Indonézia. Vidám dalt akartam írni, amely kifejezi a magyarok összetartozását és bármikor jó érzéssel el tudjuk énekelni egy koncerten együtt bárhol a világon" - mondta el Pély Barna, a CD egyik szereplője az MTI-nek.

A dal, valamint a hozzá tartozó klip is a karanténidőszakban készült. A kisfilmben az előadó mellett szerepelnek külföldön és határokon túl élő barátai, akik lakóhelyükön saját magukat vették fel telefonjaikkal, amint a Határtalanul egy-egy sorát "tátogják el".

"A nehézséget az jelentette, hogy mindezt a koronavírus-járvány kellős közepén csináltuk meg. A környező országokban nagyon korlátozott volt a kijárási lehetőség, így nem is mindenki tudta megoldani, hogy közreműködjön, de a többség nagyon leleményes volt" - idézte fel Pély Barna.

Szerepelnek a klipben a régi nagy Magyarország területeiről több városból is, de Európa több országából is, míg az énekes Budapest néhány ismert pontján adja elő a dalt.

Pély Barna elmondta: menet közben úgy alakult, hogy a dal rákerült a Határtalan Hangok Közhasznú Alapítvány kiadásában megjelenő dupla CD-re, amely egy könyvecske kíséretében érhető el. A kiadványon versek, zenék, dalok egyaránt szerepelnek, annak jegyében, hogy kultúránk és nyelvünk köt össze minket magyarokat.

Az anyagon Pély Barna mellett Ferenczi György, Pál István Szalonna, az Ismerős Arcok, Szarka Tamás, Berecz András, Kubik Anna és Csúri Ákos is hallható.

Az alapítvány azt tűzte ki céljául, hogy a lemezt minél több a határon túl élő magyaroknak eljuttassák.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!