Új darabbal bővült a Magyar Posta kínai horoszkóp bélyegsorozata

Kultúra, 2021.02.08

Új darabbal bővült a Magyar Posta kínai horoszkóp bélyegsorozata - közölte a vállalat az MTI-vel hétfőn.

A bélyeget a Magyar Posta Zrt. a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszterrel, a Kínai Nagykövetséggel, valamint a Budapesti Kínai Kulturális Központtal közösen hétfőn bocsátotta forgalomba.

A kínai horoszkóp szerint 2021 a Bivaly éve. Az új bélyegkisíven található kétféle bélyegképen, az alkalmi borítékon és a bélyegzőben egyaránt jellegzetes, erőt sugárzó testtartásban jelenik meg a bivaly figurája - írják a közleményben.

A bivaly a kínai mitológiában a szorgalom és kitartás szimbóluma. A bivaly a 12 zodiákus jegy közül a második. A bivaly jegyben születettek a horoszkóp szerint kitartóak, szeretik a megszokásokat és a hagyományokat, megbízhatóak és nyugodt természetűek, azt tartják róluk, hogy nem ábrándoznak, hanem egyértelmű terveik vannak.

A Magyar Posta 2014 óta bocsát ki kínai horoszkópról bélyegsorozatot, így az idei a nyolcadik alkalom, és a tervek szerint mind a 12 zodiákus jegy megjelenik majd bélyegen. A bivaly évét 2022-ben a tigris éve követi majd. A kibocsátást most is a Holdújév kezdetéhez igazította a Magyar Posta Zrt.

A kínai horoszkóp népszerűsége miatt világszerte adnak ki olyan bélyegeket, amelyek az épp "uralkodó" állatövi jegyet ábrázolják. A megjelenés időpontja általában a Holdújév kezdetéhez kötődik. A bélyegek grafikai megjelenítése rendkívül változatos.

A bélyegújdonság Mandel Ármin Benjámin tervei alapján 20 ezer példányban az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.-ben készült - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!