Új igazgatója lesz a székesfehérvári Szent István Király Múzeumnak

Kultúra, 2019.01.18

Pokrovenszki Krisztiánt javasolta a Szent István Király Múzeum új igazgatójának a székesfehérvári közgyűlés.

A képviselőtestület pénteki határozatában a csaknem tíz éve a múzeum munkatársaként dolgozó pályázót bízta meg öt évre az igazgatói feladatokkal.

Az önkormányzat közleménye szerint a megyei hatókörű városi múzeumok vezetőjének megbízásához - és annak visszavonásához - a szakminiszter egyetértése szükséges, ezért az önkormányzat megteszi a szükséges intézkedéseket, a vezetői megbízás ezt követően lép életbe.

A múzeum korábbi igazgatójának, Kulcsár Mihálynak a közalkalmazotti jogviszonya és igazgatói megbízatása október 31-én járt le, az igazgatói pályázatok benyújtási határideje december 21. volt.

Cser-Palkovics András (Fidesz) polgármester a közgyűlést követően elmondta, hogy egyhangú döntéssel szavaztak bizalmat Pokrovenszki Krisztiánnak, aki "agilis, dinamikus vezető, régész, műszaki végzettséggel rendelkezik, informatikához értő szakember, s elkötelezett a város történelmi jelentősége mellett".

A városvezető rámutatott, hogy az új igazgatóra a közeljövőben olyan nagy feladatok várnak, mint a múzeum főépületének teljes felújítása, az Árpád-házi kiállítás befogadása és egy várostörténeti állandó tárlat létrehozása.

Pokrovenszki Krisztián közölte, hogy új szervezeti struktúrát akar bevezetni, amely hatékonyabb működést tesz lehetővé. Kiemelt szerepet szán a régészetnek, valamint nagy hangsúlyt fektetne a kommunikációra és marketingre, amelyet az intézmény nagy hiányosságának tart.

Az önkormányzat korábbi közleménye szerint az Árpád-ház Program keretében újul meg a Szent István Király Múzeum főépülete, a Fő utcai Rendház. A háromszintes barokk műemlék a felújítást követően alkalmas lesz nemzetközi tárlatok fogadására is.

Az épület hétfőtől - a munkálatok előkészítése, valamint a felújítás ideje alatt - nem fogad látogatókat, zárva tart.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!