Ujj Mészáros Károly filmjét is díjazták a Fantasporto filmfesztiválon

Kultúra, 2019.03.04

Ujj Mészáros Károly X - A rendszerből törölve című thrillerét forgatókönyvéért, Pálfi György Az úr hangja című sci-fijét pedig speciális effektusaiért díjazták a hét végén véget ért Fantasporto nemzetközi filmfesztiválon Portugáliában - közölte hétfőn a Magyar Nemzeti Filmalap.

Az X - A rendszerből törölve forgatókönyvét Hegedűs Bálint és Ujj Mészáros Károly rendező írta. A film főszereplője Balsai Móni, a további szerepekben Schmied Zoltán, Kulka János, Básti Juli, Szirtes Ági, Fekete Ernő, Kőszegi Ákos, Schneider Zoltán, Molnár Áron, Olasz Renátó és Szabó Győző látható. A thriller, amely a Filmalap támogatásával, a FocusFox Stúdió gyártásában készült, novemberben már elnyerte a 32. Braunschweigi Nemzetközi Filmfesztivál fődíját.

A filmfesztivál zsűrije a legjobb speciális effektusokért járó díjjal ismerte el Pálfi György Az Úr hangja című filmjét, amely a Filmalap támogatásával a KMH Film és a kanadai Quite Revolution Pictures koprodukciójában készült.

A portugál Fantasporto filmfesztivált idén 39. alkalommal rendezték meg, amelyen 54 ország filmjeit vetítették. Magyar fókusz - Az új generáció címmel külön programot szentelt a magyar alkotóknak, ennek keretében műsorra tűzték a Rossz versek, a Nyitva és a Tiszta szívvel című filmeket is - számolt be a Filmalap közleménye.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!