Újraindulnak az operaházi idegenvezetések

Kultúra, 2020.06.18

Újraindulnak az operaházi idegenvezetések, július 1-jétől magyar és angol nyelven folytatódnak a bejárások a dalszínházban - közölte a Magyar Állami Operaház csütörtökön az MTI-vel.

A magyar nyelvű túrák csütörtökön 16:00 órakor és vasárnap 14:00 órakor, az angol nyelvű vezetések minden nap 14:00, 15:00 és 16:00 órakor indulnak július 1-jétől- olvasható a közleményben.

Az Operaház 2017 nyara óta felújítás alatt áll és színházként nem funkcionál, vezetett túrák alkalmával az előcsarnok, a főlépcsőház, a Feszty Bár, a Vörös Szalon, a Királylépcső és a Székely Bertalan terem zavartalanul látogatható. A bejárások résztvevői nem csak az épület tereinek történetével és művészekhez, történelmi alakokhoz fűződő anekdotákkal ismerkedhetnek meg, de a jelenleg zajló operaházi rekonstrukció menetéről is tájékoztatást kapnak - olvasható a közleményben.

Mint írják, a körülbelül 30 perces programot egy rövid koncert zárja, amelyben többek között Mozart, Rossini, Puccini, Leoncavallo, Donizetti és Verdi műveinek, köztük a Cosí fan tutte, A sevillai borbély, a Don Giovanni, a Bohémélet, a Bajazzók, a Don Pasquale, a Szerelmi bájital, a Rigoletto és Figaro házassága áriái és duettjei szerepelnek. A kétszereplős előadásokban többek között Bakonyi Anikó, Erdős Attila, Fülep Máté, Varga Donát és Zavaros Eszter működik közre.

Jegyek online, illetve személyesen válthatók, a vezetés kezdete előtt legalább 20 perccel, nyitvatartási időben július 1-jétől minden nap 12:00-től 17:00 óráig az Operaház előcsarnokában erre kihelyezett pultnál vagy az OperaShopban. Az Operaház bejárata a felújítás ideje alatt az Andrássy út és Dalszínház utca sarkán, a Szfinx-terasznál található. A liftek a rekonstrukció alatt nem üzemelnek, így az épület akadálymentesen sajnos nem látogatható - áll az összegzésben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!