Vasárnap indul a Cziffra György Fesztivál

Kultúra, 2020.02.11

Vasárnap kezdődik a Cziffra György Fesztivál Budapesten; a február 23-ig tartó jubileumi esemény kiemelt vendégművésze Vagyim Repin hegedűművész lesz - hangzott el az M1 aktuális csatorna keddi adásában.

Az idei fesztiválon a klasszikus zenei hangversenyek mellett a művészetet a tudománnyal összekötő estéket is tartanak. Emellett bárest, kiállítás, valamint dzsesszkoncert is színesíti a programot, de több előadás is várja a közönséget.

Bagdy Emőke pszichológus előadása február 20-án lesz a MOM Kulturális Központban. A pszichológus az adásban elmondta: a Tudatállapotok című előadáson a tudatállapotok szerepéről lesz szó a zenei élmény keletkezésében, átadásában és befogadásában.

"A hallgatókat beviszem az agyi folyamatok mélyére, és végigvezetem azon az úton, ahogy egy alkotó alkot, az ihletettségnek a pszichológiájába" - hangsúlyozta a pszichológus, kiemelve, hogy a zene az egyetlen művészeti ág, amely nemcsak a jobb agyféltekét, hanem a teljes agyat működteti.

Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész 2016-ban hívta életre a fesztivált. A zongoraművész az adásban elmondta: a programoknak többek között a MOM Kulturális Központ, a Zeneakadémia és a Lóvasút ad otthont.

Programok közül kiemelte Pál Ferenc pap és Vizi E. Szilveszter Lélek és logika című előadását, amelyben közreműködik Lukács Miklós és Balogh Kálmán cimbalomművész.

Vagyim Repin hegedűművész mellett a fesztivál fellépői között van Tompos Kátya, Sárközy Lajos és cigányzenekara vagy a Hot Jazz Band. Az eseményt ötödik éve rendezik meg - tette hozzá a hegedűművész.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!