Velencei Filmfesztivál - Colin Farrellt több mint tíz percig tapsolta állva a közönség

Kultúra, 2022.09.06

Több mint tíz percig tapsolta állva a közönség a hétfőn bemutatott versenyfilm, A sziget szellemei sztárját, Colin Farrellt, valamint kollégáját, Brendan Frasert és Martin McDonagh rendezőt a Velencei Filmfesztiválon - számolt be róla a Variety.com.

A hollywoodi portál tudósítása szerint a múlt szerdán elkezdődött fesztiválon mindeddig ezt a filmet fogadták a legnagyobb tapssal a nézők. Mint írták, a produkció a legjobb film díjára is nagy esélyes, de Farrell, Brendan Gleeson és Kerry Condon is díjazott lehet Velencében.

A film két jó barát, (Farrell és Gleeson) rendhagyó történetét meséli el, miután barátságuknak hirtelen vége szakad, és ez a szakítás megrengeti azt a kis vidéki közösséget is, amelyben élnek. A produkció jó kritikákat kapott, a Variety újságírója néhol szívbe markolóan szomorú, "csendesen csodálatos filmnek" nevezte, dicsérte McDonagh forgatókönyvét, rendezését és színészvezetését is.

A Velencei Filmfesztivál versenyprogramjában idén rendkívül erős a mezőny, Darren Aronofsky The Whale című drámáját Brendan Fraser főszereplésével és Todd Fields Tár című életrajzi filmjét Cate Blanchett-tel a címszerepben ugyancsak a díjesélyesk között emlegetik.

A sziget szellemei című filmben McDonagh először dolgozott együtt ismét Gleesonnal és Farrell-lel a 2008-as Erőszakik után. A rendezőnek legutóbb a Három óriásplakát Ebbing határában című filmje hét Oscar-jelölést kapott, két színésze, Frances McDormand és Sam Rockwell pedig el is nyerte a díjat.

A sziget szellemeit szeptember 12-én a Torontói Filmfesztiválon is vetítik, október 21-től pedig az észak-amerikai mozikban játsszák. A magyar nézők január 26-tól láthatják a filmszínházakban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!