TV műsor

Vermesy Művészeti Napok Maglódon tizenhetedik alkalommal

Kultúra, 2018.10.10

Immár tizenhetedik alkalommal rendezik meg Maglódon a Vermesy Művészeti Napokat. Csütörtöktől vasárnapig több helyszínen lesznek komolyzenei, képzőművészeti, tánc- és népzenei programok.

"A fesztivált annak idején a maglódi művészeti iskola támogatására szervezték meg, és ma is szorosan kötődik az intézményhez, annak különböző művészeti tagozataihoz, a tanárokhoz és a diákokhoz" - mondta Tóth István fesztiváligazgató az M1 aktuális csatorna szerda délelőtti műsorában.

Mint kiemelte, négy éve alakult meg a maglódi Vermesy Kamara Filharmónia, amely pénteken este a maglódi evangélikus templomban Mozart Requiemjét adja elő Selmeczi György vezényletével. A zenekarban a művészeti iskola tanárjai és végzett diákjai együtt játszanak.

A Vermesy Művészeti Napokon három japán művész, a szoprán Kamata Akiko és Hajakava Akiko, illetve a zongorista Kovata Ricuko is fellép. Közülük ketten közreműködnek a Requiemben, akárcsak Kun Ágnes Anna (mezzo), Újvári Gergely (tenor) és Kovács István (basszus).

A zenei program csütörtökön este a katolikus templomban indul, amikor St. Martin Mária énekekhez és színes dalokhoz muzsikál, a vasárnapi zárónapon pedig a református programban lesz koncert. A művelődési házban, vagyis a MagHázban lesz az idei negyedik koncert, szombaton késő délután, ezt táncház követi. Szintén a MagHázban szombaton kiállítás nyílik a festészeti tagozatos diákok alkotásaiból.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!