Víkingur Ólafsson izlandi zongorista a Müpában lép fel szerdán

Kultúra, 2021.09.20

(MTI) - Mozart, Haydn és a 18. század kevésbé ismert komponistáinak műveiből ad koncertet Víkingur Ólafsson izlandi zongorista szerdán a Művészetek Palotájában.

A kivételes tehetségű izlandi művész Mozart és Haydn-darabok mellett Galuppi, C. P. E Bach és Cimarosa műveit szólaltja meg Budapesten - tájékoztatta a Müpa az MTI-t.

Legutóbbi, Mozart és kortársai műveiből rögzített albumát mind a kritika, mind a műfaj rajongói kirobbanó lelkesedéssel fogadtak. Eredetisége és egészen kivételes talentuma az utóbbi évek egyik legsikeresebb feltörekvő klasszikus zenészévé avatta - olvasható a tájékoztatóban.

Víkingur Ólafsson Reykjavíkban született 1984-ben, első zongoratanára az édesanyja volt, felsőfokú tanulmányait New Yorkban, a világhírű Juilliard School of Musicban folytatta.

A klasszikus zenei szcéna viszonylag hamar felfedezte, lemezei 2009 óta jelennek meg, áttörést hozott, amikor a Deutsche Grammophon exkluzív művészeként 2017-ben Philip Glass, 2018-ban pedig Bach műveiből álló lemzei jelentek meg. Tavaly előtti Bach- és tavalyi Debussy-Rameau-albuma világhírűvé tette a változatos ízlésű, mindig új kihívásokat kereső művészt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!