Virtuális adventi kalendáriumot indít decemberben a Müpa

Kultúra, 2020.11.28

Virtuális adventi kalendáriumot indít A művészet mindenkié címmel december elsejétől a Müpa a weboldalán.

Decemberben mindennap kinyílik a Müpa digitális adventi kalendáriumának egy-egy ablaka, amelyek mögött minden alkalommal irodalmi különlegességek, klasszikus és könnyűzenei csemegék vagy exkluzív, eddig soha nem látott felvételek lesznek elérhetők - közölte a Müpa az MTI-vel.

Az intézmény a virtuális naptárral szeretne különleges élményt nyújtani mindazoknak, akik szívesen kapcsolódnak be a közös ünnepvárásba - olvasható a közleményben.

Emellett az intézmény Müpa-ajándékutalványokkal is készül az ünnepi időszakban. Azok a látogatók, akik legalább 10 000 forint értékben ajándékutalványt vásárolnak, további 1000 forintos utalványt kapnak ajándékba.

Advent első vasárnapján, november 29-én a Müpa Home programjában este fél 8-tól az Orfeo Zenekar és a Purcell Kórus ad közös koncertet a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremből. Az élő közvetítésben barokk és klasszikus művek csendülnek fel Vashegyi György vezényletével.

Mint írják, ebben a rendkívüli évben már többször bebizonyosodott, hogy a kultúra és a művészet segítségével könnyebb átvészelni a legmegterhelőbb napokat is. Ezt vallja a Müpa is, ezért szeretné kreatívan, mindenki számára örömtelivé varázsolni az elkövetkezendő néhány hetet.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!