Waldorfeszt Zebegényben csütörtöktől vasárnapig

Kultúra, 2022.06.21

Mások mellett a Barcelona Gipsy balKan Orchestra, a Newen Afrobeat, Deva, a Csaknekedkislány, a Kollár-Klemencz László Kamarazenekar, a Zuboly és a Csángálló is koncertet ad a Waldorfeszten. Az ezerfős kisfeszivált csütörtöktől vasárnapig rendezik meg Zebegényben.

A Dunakanyar csodás környezetében, békés hangulatban zajló Waldorfesztet a fesztiválozók a fellépőkkel, az önkéntesekkel és a szervezőkkel együtt hozták létre. Az idei rendezvényen először lép fel külföldi zenekar, mindkettő a világzenei színtérről: szombaton a Barcelona Gipsy balKan Orchestra, vasárnap a chilei Newen Afrobeat adja első magyarországi koncertjét - közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.

Színpadra lép még Deva, a Csaknekedkislány, a Kollár-Klemencz László Kamarazenekar, a Zuboly, a Csángálló, a Duckshell, a Méhek, az Óperentzia, a Korai Electric vagy a Freakin' Disco.

Mint írták, a Waldorfeszt mindenki számára nyitott. A szervezők célja egy olyan kulturális tér megteremtése, ahol bemutatkozhatnak fiatal művészek, civil szervezetek, eszmét cserélhet bárki, mindezt szabadon, nyugodtan, egy békés környezetben. A fesztivál programjának magját civil, kézműves, zenei, irodalmi, színházi és egyéb művészeti közösségek alkotják.

A szervezői csapat magja a Waldorf óvoda óta, vagyis 25 éve ismeri egymást, az első Waldorfeszt 2010-ben volt. Az évek során csatlakoztak hozzájuk mások is, de a cél az, hogy a Waldorfban kapott értékeket beépítsék a gyakorlatba. "Művészek és művészetek, alkotók és alkotni vágyók találkozási pontja a fesztivál; sokféle gondolkodásmód és értékteremtés együttese teszi jól működő rendszerré a világot, és ebben igyekeznek példát mutatni" - fogalmaztak a közleményben.

A zenei programok mellett számos civil program, workshopok, kézműves foglalkozások, előadások és beszélgetések várják a fesztiválozókat, egész napos elfoglaltságot kínálva.

A teljes program a www.waldorfeszt.hu oldalon olvasható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!