X Ambassadors: márciusban Budapesten az amerikai zenekar

Kultúra, 2020.02.15

Az amerikai modern rock csapat, az X Ambassadors március 8-án először zenél Magyarországon, a fővárosi Barba Negra Music Clubban.

A 2009-ben alakult zenekarra szinte azonnal felfigyelt a szakma, köztük Eminem vagy az Imagine Dragons frontembere, Dan Reynolds, utóbbinak többek között nagykiadós szerződésüket is köszönhetik - írták a szervezők kedden az MTI-nek.

Az X Ambassadors legnagyobb slágere a már 200 millió megtekintés felett tartó Renegades, de az Unsteady vagy Jamie N Commonsszal közösen készített Jungle is hamar kiemelt játszásokat ért el. Tavaly megjelent második stúdióalbumukra, az Orionra négy évet kellett várni a rajongóknak: a korong dalainak témái között a testvéri viszonytól az életünkben megjelenő akadályokig számos fontos téma szerepel.

Az Orionról a Boom, a Hey Child és a Hold You Down lett közönségkedvenc. Utóbbi a frontember, Sam Harris és testvére, a billentyűs Casey Harris szoros kapcsolatáról szól: Casey gyermekkorában Senior-Loken szindróma következtében megvakult. A zenekar tavaly májusban a Microsofttal közösen egy alkalmazást is kifejlesztett, amelynek segítségével a látássérültek is megtapasztalhatják a videoklipek élményét.

Szilveszterkor a Times Square-en léptek fel, majd világkörüli turnéra indultak. Március 8-án az Orion Tour keretében lépnek fel Budapesten, ahol várhatóan a két nappal korábban debütáló, Belong című EP-jükről is játszanak. Ennek első dalát, a nagyzenekari kísérettel íródott Everything Sounds Like A Love Songot már közzétették.

"Ez a szám arról az érzésről szól, amikor hiányzik életed szerelme. A dallal néhány kedvenc előadónk, köztük Aretha Franklin, Marvin Gaye, Ray Charles, Joe Cocker, a Band vagy a Staples Singers előtt is tisztelgünk" - idézte a közlemény Sam Nelson Harrist.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!