Zágoni Bálint a Filmszakmai Döntőbizottság tagja lesz

Kultúra, 2019.08.13

A Filmalap Filmszakmai Döntőbizottsága tagja lesz augusztus 31-től Zágoni Bálint, a kolozsvári Filmtett Egyesület vezetője  - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap kedden az MTI-vel.

Zágoni Bálintot Havas Ágnes, a Filmalap vezérigazgatója kérte fel a grémium tagjának, az újonnan kinevezett tag megbízása 2 évre szól.

Zágoni Bálint a kolozsvári Filmtett Egyesület vezetője, 2009-től a Filmtettfeszt - Erdélyi Magyar Filmszemle főszervezője, 2007-től a Filmtett Workshop szervezője, 2013 óta a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál magyar programjának kurátora. Rendezőként és forgatókönyvíróként számos dokumentumfilmet jegyez, köztük a kolozsvári filmgyár történetét feldolgozó A Sárga csikó nyomában-t és a Janovics Jenő, a magyar Pathé című portréfilmet.

Augusztus 31-től a Filmszakmai Döntőbizottságot Divinyi Réka forgatókönyvíró, Fekete Ibolya filmrendező, Havas Ágnes, a Filmalap vezérigazgatója, Kálmán András forgalmazási szakember, valamint Zágoni Bálint, a kolozsvári Filmtett Egyesület vezetője alkotja.

Kovács András Bálint a továbbiakban helyettes tagként segíti a Filmszakmai Döntőbizottság munkáját, megbízása 2 évre szól. Az ELTE Filmtudomány tanszékének vezetője a Filmalap 2011-es alapítása óta a grémium tagja volt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!