Zenei programok, néptánc és játékok a Fesztiválzenekar családi napján

Kultúra, 2022.05.19

Zenei programok, néptánc és játékok is várják a látogatókat a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) családi napján május 28-án Budapesten, az Aquincumi Múzeumban.

Az egész napos ingyenes családi napon óránként kezdődnek a zenei programok, emellett kézműves foglalkozásokon, néptáncon és játékokon vehetnek részt a gyerekek, aznap az Aquincumi múzeum gyűjteménye is ingyenesen tekinthető meg, de zenei vásárral is készülnek - tájékoztatták a szervezők az MTI-t csütörtökön.

Mint írják, az eseményen a látogatók a Fesztiválzenekar következő évadára szóló bérletei és jegyei, illetve ajándéktárgyai közül válogathatnak. A zenei program 11 órakor a Zenevár mesejátékkal kezdődik, majd a BFZ Felfedező edukációs honlap szereplőjével, Sodró Eliza színésznővel a gyerekek élőben is teljesíthetnek egy zenei kihívást.

Lesz népzenei koncert, ütősök lépnek fel, a gyerekeket Kakaókoncert várja és Hangszerkóstoló, amelyen a BFZ muzsikusai segítenek nekik kipróbálni a hangszereket.

Felnőtteknek szóló zenei programok közül regisztrációhoz kötött két kamarakoncert a múzeum épületében, de fúvósok fellépése is szerepel a programban.

Mind ezek mellett kézműves és egyéb foglalkozásokkal is készül a BFZ, és a múzeum híres leletéről, az aquincumi víziorgonáról is hallható lesz előadás - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!