Ukrajnai háború - A Wizz Air újabb 100 ezer ingyenjegyet ajánl fel az ukrán menekülteknek

Orosz-ukrán háború, 2022.08.11

A Wizz Air újabb 100 ezer ingyenes jegyet biztosít ukrán állampolgárok számára a Wizz Air Hungary és a Wizz Air UK járataira - közölte a légitársaság csütörtökön az MTI-vel.

A Wizz Air korábban indított kezdeményezését folytatva a szeptember 15. és december 8. között induló járatokra ajánlja fel a térítésmentes jegyeket, ezzel segítve az ukrán állampolgárokat úti céljaik elérésben. A felajánlott jegyek 800 útvonalon érhetőek el.

Közölték: azok az ukrán állampolgárok, akik az ingyenes rendszerben szeretnének repülőjegyet foglalni, a https://wizzair.com/#/rescue weboldalon tehetik ezt meg. Az utazóknak a foglaláskor meg kell adniuk ukrán útlevélszámukat, valamint a repülőtéri check-in folyamat során fel kell mutatniuk ukrán útlevelüket és a szükséges vízumot, utazási okmányokat.

A felajánlott jegy egy kézipoggyászt tartalmaz, további poggyász felvitele a repülőgépre, illetve feladása díjköteles - jelezte a légitársaság.

A közleményben Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója hangsúlyozta: a Wizz Air Ukrajna egyik legfontosabb légitársasága, a cég a nehéz időkben mindent megtesz, hogy támogassa az országot, enyhítsen polgárainak nehézségein.

A Wizz Air március 2-án már tett hasonló felajánlást, akkor az ukrán menekülteket szintén 100 ezer ingyenes jeggyel segítették, amelyeket az Ukrajnával szomszédos országokból (Lengyelország, Szlovákia, Magyarország, Románia) induló kontinentális európai repülőjáratokon használhattak fel.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!