Ukrajnai háború - Elkezdték megadni magukat a Szeverodonyeckben körülzárt ukrán katonák a luhanszki milícia szerint

Orosz-ukrán háború, 2022.06.18

Az ukrán fegyveres erők néhány, a szeverodonyecki Azot vegyi üzemben körülzárt katonája megadta magát - közölte Andrej Marocsko, a luhanszki "népi milícia" alezredese a Luhanszki Tájékoztatási Központ pénteki közleménye szerint.

Orosz-ukrán háború "A Szeverodonyeck városban lévő Azot üzem területén végrehajtott különleges katonai művelet során valóban néhány ukrán katona meghozta a helyes döntést" - hangoztatta Marocsko.

A tiszt a Pervij Kanal orosz tévécsatornán azt mondta, hogy az orosz és a luhanszki "szövetséges erők" csütörtökön "mini hídfőállásokat" hoztak létre a támadáshoz a szeverodonyecki ipari zónában, és megkezdték a terület "megtisztítását". Elismerte, hogy az ellenség makacsul ellenáll, és gázlón kap utánpótlást kap a Sziverszkij Donyec folyón át. Mint mondta, ezeket a kísérleteket elfojtják.

Korábbi jelentések szerint a szeverodonyecki ipari övezetben lévő ukrán alakulat létszáma elérheti a 2500 főt, egynegyedük "külföldi zsoldos" lehet. Utóbbiak között Leonyid Paszecsnyik, a "Luhanszki Népköztársaság" vezetője szerint amerikaiak, britek és lengyelek vannak. Vitalij Kiszeljov, a "köztársaság" belügyminiszter-helyettese azt mondta, hogy az Azotban akár 1200 civil "túszt" is fogva tarthatnak.

Gyenyisz Pusilin, a "Donyecki Népköztársaság" vezetője Telegram-bejegyzésben közölte, hogy az ukrán erők pénteken hat pontról nyitottak tüzet a szakadár köztársaság székhelyére, de ezek mindegyikét elfojtották. Állítása szerint az ukrán csapatok újabb haditechnikát vonnak össze, hogy ismét csapásokat mérjenek Donyeckre.

A helyi hatóságok szerint az ukrán tüzérség pénteken mintegy 200 lövedéket lőtt ki Donyeckre. Pusilin hétfőn nyilvánosan kért erősítést Moszkvától az ukrán támadások elfojtásához.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!