Ukrajnai háború - Kijevbe utazott a lengyel államfő és a három balti állam elnöke

Orosz-ukrán háború, 2022.04.13

Kijevbe utazott Andrzej Duda lengyel, Gitanas Nauseda litván, Egils Levits lett és Alar Karis észt elnök, az ukrán fővárosban Volodimir Zelenszkij ukrán államfővel találkoznak - közölte szerdán a Twitteren a varsói államfői hivatal külügyi irodájának főnöke, Jakub Kumoch.

A négy államfő a reggeli órákban már Ukrajnában volt. "Országaink így mutatják ki támogatásukat Ukrajnának és elnökének" - olvasható Kumoch bejegyzésében.

A PAP lengyel hírügynökséggel Kumoch közölte: a balti államok Lengyelország kulcsfontosságú partnerei a térség biztonságát érintő ügyekben. A kijevi utat Lengyelország szervezi, az ukrán féllel együtt biztosítja ennek logisztikáját és biztonságát.

A négy államfő kedd este találkozott a délkelet-lengyelországi Rzeszówban, a zárt ajtók mögött zajló rendkívüli csúcstalálkozó napirendjén a térségbeli biztonsági helyzet, valamint az Ukrajnának nyújtandó támogatás szerepelt a varsói államfői hivatal közlése szerint.

A lengyel, a litván, a lett és az észt elnök kijevi útja az első ilyen szintű látogatás az ukrajnai háború kitörése óta.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!