Ukrajnai háború - Kormányhivatal: csaknem 450 menekülőnek segítettek a budapesti humanitárius tranzitponton nagyszombaton

Orosz-ukrán háború, 2022.04.17

Nagyszombaton 446 menekülőnek segítettek a budapesti BOK csarnokban nyitott humanitárius tranzitponton  az ott dolgozók - közölte Budapest Főváros Kormányhivatala vasárnap az MTI-vel.

Az éjszakát 89-en töltötték a létesítményben - tették hozzá.

A kormányhivatal közleményében kiemelte: a mintegy 4400 négyzetméter alapterületű BOK csarnokban kulturált körülmények között várakozhatnak a menekülők. Az éjjel-nappal nyitva tartó tranzitponton ételt, italt, orvosi ellátást, tisztálkodási lehetőséget, utazásszervezést, gyereksarkot, internet elérhetőséget biztosít számukra a kormány a karitatív szervezetekkel és önkéntesekkel együttműködve.

A tranzitponton a MÁV kihelyezett nemzetközi jegypénztárat üzemeltet, ahol a menekülők átvehetik szolidaritási jegyüket. A tranzitpontról továbbutazók számára a Keleti és a Nyugati pályaudvarra, valamint a Liszt Ferenc repülőtérre különbuszokkal biztosítják az eljutást, a Magyarországon maradóknak pedig segítenek a szállás biztosításában - olvasható a fővárosi kormányhivatal közleményében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!