Ukrajnai háború - Meghalt az ukrajnai harcokban egy volt amerikai tengerészgyalogos

Orosz-ukrán háború, 2022.04.29

Életét vesztette az ukrajnai háborúban egy amerikai férfi, aki az ukrán hadsereg oldalán harcolt, és korábban az amerikai tengerészgyalogságnál szolgált - közölte a férfi családja pénteken.

A 22 éves Willy Joseph Cancel valószínűleg az első amerikai harcos, aki az Ukrajnában zajló háborúban esett el - jelentette pénteken a Fox News amerikai hírcsatorna, amelynek sikerült elérnie a férfi özvegyét. A CNN-nek pedig Cancel édesanyja erősítette meg fia halálhírét.

A volt katona börtönőrként dolgozott, de februárban jelentkezett egy katonai-biztonsági magánvállalathoz, amely a háború kirobbanása után kifejezetten olyan embereket keresett, akik vállalják, hogy részt vesznek a harcokban Ukrajna oldalán.

Cancel édesanyja szerint a férfi március közepén érkezett Lengyelországba, onnan ment át Ukrajnába, hátra hagyva feleségét és hét hónapos kisfiát az Egyesült Államokban.

A férfi holttestét édesanyja beszámolója szerint még nem találták meg.

Az esetre reagálva az amerikai külügyminisztérium tisztviselői elmondták, tisztában vannak a fejleményekkel, és közelről vizsgálják a történteket.

A külügyminisztérium egyúttal emlékeztetett: egyáltalán nem ajánlják, hogy amerikai állampolgárok Ukrajnába utazzanak, sőt, minden amerikai állampolgárt arra kérnek, hogy hagyja el a kelet-európai országot.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!