Ukrajnai háború - Moszkva kiutasította a moszkvai svéd nagykövetség három munkatársát

Orosz-ukrán háború, 2022.04.26

Oroszország nemkívánatos személynek nyilvánította a moszkvai svéd nagykövetség három diplomatáját - közölte kedden az orosz külügyminisztérium.

A tárca kedden bekérette Svédország oroszországi nagykövetét, akinek határozott tiltakozását fejezte ki a svéd hatóságok "barátságtalan" lépései - a stockholmi orosz nagykövetség három munkatársának "indokolatlan", április 5-én bejelentett kiutasítása, a "kijevi rezsimnek" nyújtott katonai támogatás, valamint az ukrán nacionalisták "a Donyec-medence és Ukrajna békés lakossága ellen elkövetett bűncselekményeinek eltussolása" - miatt. Moszkva ellenlépésnek minősítette a svéd diplomáciai munkatársak nemkívánatos személynek nyilvánítását.

Reagálásában Ann Linde svéd külügyminiszter indokolatlannak és aránytalannak nevezte, hogy Oroszország kiutasítja a királyság négy diplomatáját. A svéd diplomáciai tárca a TASZSZ hírügynökség érdeklődésére megerősítette, hogy a miniszter nem tévedett, amikor azt állította, hogy négy diplomatát utasítanak ki Oroszországól, mert az orosz lépés a szentpétervári főkonzulátus egy munkatársát is érinti.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!