Ukrajnai háború - Orosz hatóság: két ukrán helikopter lakóépületeket lőtt Brjanszk megyében

Orosz-ukrán háború, 2022.04.14

Két ukrán harci helikopter az orosz légtérbe behatolva hat légicsapást hajtott végre lakóházak ellen Brjanszk megyében - közölte csütörtökön az orosz Nyomozó Bizottság (SZK).

A közlés szerint legalább hat ház megrongálódott és hét ember, köztük egy kétéves gyermek megsebesült a közvetlen találatok és a lövedékek felrobbanása következtében Klimovóban. A támadás miatt vizsgálat indult.

Belgorod megyében Ukrajna felől tűz alá vették Szpodarjusino községet is, az incidensnek nem voltak sérültjei. A helyi kormányzó szerint a falu lakóit evakuálták.

Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője szerdán kilátásba helyezte, hogy Moszkva az ukrán katonai vezetésre mért csapással fog reagálni az orosz területen végrehajtott támadásokra.

"Látjuk az ukrán csapatok szabotázs- és csapásmérési kísérleteit az Oroszországi Föderáció területén lévő létesítmények ellen. Ha az ilyen esetek folytatódnak, az Oroszországi Föderáció fegyveres erői csapást fognak mérni a döntéshozatal központjaira, a többi között Kijevben, amelytől az orosz hadsereg eddig tartózkodott" - mondta Konasenkov.

A szóvivő figyelmeztetését megelőzően szerdán az orosz Kurszk megyében lévő Gorgyejevka faluban lévő határellenőrző pontra Ukrajna felől tüzet nyitottak, amelyet a határőrök viszonoztak. Április 9-én ukrán oldalról aknavetőkkel lőtték az ugyanebben a megyében lévő Gluskovszk járásbeli határellenőrző pontot. Április 5-én Szucsanszk körzetében vettek tűz alá ukrán fegyveresek orosz határőrségi hadállásokat. Április 1-jén Belgorod megyében két ukrán helikopter légicsapást mért egy olajtárolóra, amelyben tűz ütött ki.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!