Ukrajnai háború - Spanyolország 64 ukrán katona kiképzését kezdi meg a jövő héten

Orosz-ukrán háború, 2022.11.10

Spanyolország 64 ukrán katona öthetes kiképzését kezdi meg a jövő héten a toledói katonai akadémián az Európai Unió Katonai Segítségnyújtási Missziójának (EUMAM Ukraine) keretében - közölte a spanyol védelmi minisztérium csütörtökön.

A szaktárca közleményében hangsúlyozta: a tolmácsok segítségével zajló oktatás során egyebek mellett precíziós lövészetre, improvizált robbanószerkezetek elleni védelemre és aknamentesítésre oktatják a katonákat.

"Ukrajna védelmével a békét védjük" - idézte a közlemény Margarita Robles spanyol védelmi minisztert, aki hangsúlyozta, hogy a dél-európai ország a háború kezdete óta folyamatosan segíti Ukrajnát.

A minisztérium tájékoztatása szerint Spanyolország a képzési támogatáson kívül újabb két Hawk típusú rakétakilövőrendszert küld Ukrajnába a múlt hónapban eljuttatott négy mellé, valamint hat taracküteget és az Aspide légelhárító rakétarendszerhez tartozó akkumulátort.

A közlemény beszámolt arról, hogy a jövő héten induló kiképzésben már az ukrán katonák harmadik csoportja vesz részt. Jelenleg 21-en tanulnak tarackkezelést egy almeríai műveleti központban, korábban pedig 19-en sajátították el az Aspide légelhárító rendszer használatát a zaragozai légi bázison.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!