Ukrajnai háború - Több mint harminc gyermek táborozik Sátoraljaújhelyen

Orosz-ukrán háború, 2022.12.09

Több mint harminc, az ukrajnai Herszonból érkezett gyermek táborozik az őket kísérő szülőkkel és pedagógusokkal Sátoraljaújhelyen, a Rákóczi Hotelben.

Ukrajnai háború - Több mint harminc gyermek táborozik Sátoraljaújhelyen A táborozókat meglátogatta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Panyi Miklós, a Miniszterelnökség stratégiai államtitkára is.

A kormányszóvivő a közmédiának elmondta, hogy a Rákóczi Szövetségnek köszönhetően olyan gyermekek és édesanyák találhatnak megnyugvást az adventi időszakban, akik a háború minden szörnyűségével találkoztak.

Hozzátette, a kormány határozott álláspontja az, hogy ne keveredjünk bele a háborúba és minél előbb béke legyen.

Panyi Miklós elmondta, hogy a háború kitörésétől kezdve a kormány segíti az Ukrajnából érkezőket, kezdve az egészségügyi ellátástól, a szállásellátástól és a tartósan maradók foglalkoztatásának segítésétől.

Örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a Rákóczi Szövetség a kormány stratégiai partnereként olyan intézményfejlesztést tudott megvalósítani részben a kormány támogatásával, mint ez a tábor, ahol nemcsak nemzetpolitikai, hanem nemzetstratégiai jelentőségű eseményeket lehet megvalósítani. Hozzátette, Magyarország továbbra sem engedi el az Ukrajnából érkezettek kezét.

Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke az MTI kérdésére elmondta, néhány héttel ezelőtt szövetségüket megkereste az Ungvári Magyar Főkonzulátus, akik jelezték, hogy a Kárpátaljai Katonai Adminisztráció a háború sújtotta Herszonból hoz gyermekeket Sátoraljaújhelyre.

Hozzátetette, örül hogy a tíz napos táborban a gyermekek és az őket kísérő szülők és pedagógusok jól érezhetik magukat. A rendezvény alatt sportprogramokon, kézműves foglalkozásokon vehetnek részt a gyermekek, illetve ellátogatnak majd a nyíregyházi állatkertbe és a poroszlói ökocentrumba.

A szövetség próbálja segíteni a résztvevőket abban, hogy az itt eltöltött idejük a felhőtlen gyermekségről szóljon és el tudják felejteni minazt, amit maguk mögött hagytak. A tíz napos táborba összesen ötvenen érkeztek, ebből harmincegy nyolc és tizenöt év közötti gyermek.
(MTI)

Galériánk

Ukrajnai háború - Több mint harminc gyermek táborozik Sátoraljaújhelyen Ukrajnai háború - Több mint harminc gyermek táborozik Sátoraljaújhelyen Ukrajnai háború - Több mint harminc gyermek táborozik Sátoraljaújhelyen
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!