Ukrajnai háború - Ukrán vezérkar: folytatódnak a harcok Bahmutban

Orosz-ukrán háború, 2023.03.13

Az ukrán erők visszaverték az ellenséges támadásokat a Donyeck megyei Bahmut irányában, magában a városban folytatódnak a harcok - számolt be hétfő esti helyzetjelentésében az ukrán vezérkar.

Orosz-ukrán háború "Az orosz hadsereg erőfeszítéseit Donyeck megyében változatlanul főként Liman, Bahmut, Avgyijivka, Marjinka és Sahtarszk irányában végrehajtott támadó hadműveletekre összpontosítja, és nem hagy fel azzal a tervével, hogy elérje Donyeck és Luhanszk megyék közigazgatási határait" - írta közleményében a vezérkar.

A kijevi katonai vezetés adatai szerint az orosz erők a nap folyamán 29 légi és 6 rakétacsapást hajtottak végre Ukrajna területén. Csapást mértek az északkeleti Szumi megyében lévő Znob-Novhorodszke település agrárlíceumára, aminek következtében egy civil életét vesztette, és öt megsérült. Két rakétával eltaláltak egy iskolát a Donyeck megyei Avgyijivkában is, ahol egy helyi lakos vesztette életét. Ezenfelül több mint tíz támadást hajtottak végre rakéta-sorozatvetőkkel.

Az ukrán légierő hétfőn tíz csapást mért orosz élőerő- és hadfelszerelés-összpontosulásokra - derült ki a vezérkar közleményéből.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!