A MAGYAR KÉZILABDA ÜNNEPE LESZ A PÉCSI MK NÉGYESDÖNTŐ

Pick Szeged, 2014.04.09

2014. április 12-én és 13-án – akárcsak tavaly – ismét Pécs rendezi a férfi kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjét.

Kézilabda Magyar Kupa sajtótájékoztató Budapesten - 2014.04.09. Az esemény névadó szponzora ezúttal a Dalkia Energia Zrt. lesz. A rendezvény felvezető sajtótájékoztatóját Budapesten, a Magyar Sport Házában tartották a résztvevő csapatok vezetőedzői valamint egy-egy meghívott játékos részvételével.

Kemény csatákra, színvonalas mérkőzésekre számítok a hétvégén – hangsúlyozta megnyitójában Vetési Iván, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke. Örülök, hogy a Dalkia lesz a rangos esemény névadó szponzora, amelynek már az elődöntőin is kemény összecsapások várhatók. A bajnoki felsőházba jutott együttesek küzdelemsorozatának végeredménye nem hiszem, hogy borítékolható, ami még izgalmasabbá teszi a szombati napot. A négyes döntő résztvevői európai kupamérkőzések előtt és után járnak, ma bajnoki elődöntőbe jutásért lép pályára az egyik csapat, így elmondhatjuk: a válogatott hetet követően megkezdődik a 2013/2014-es szezon legizgalmasabb fejezete.

Semjén Andrea, a Dalkia Energia Zrt. humán erőforrás és kommunikációs igazgatója: Húsz év vagyunk a magyar piacon, ám a sport iránti elkötelezettségünket most, a Magyar Kupa négyes döntőjének támogatásával hangsúlyozzuk igazán. Bízom benne, hogy Pécsen – amely cégcsoportunk fellegvára – igazán rangos mérkőzéseket láthat a kézilabdát kedvelő közönség.

  • Vári Attila, a Pécsi Sport Kft. vezérigazgatója: Pécs nagy örömmel várja a kézilabda ünnepének résztvevőit. Hatalmas érdeklődés övezi a rendezvényt nem csak a környéken, hanem az ország minden részén. Nagyon sok jegy elkelt, aki eddig nem vásárolt, már csak a helyszínen teheti meg. Azonban felhívom a szurkolók figyelmét arra, hogy a jegyek már csak korlátozott számban kaphatók, hiszen az idény véghajrájának egyik legrangosabb hazai eseményére sokan kíváncsiak.

  • Carlos Ortega, az MKB MVM Veszprém vezetőedzője: Szép hétvége elé nézünk, amelyen a legjobb négy magyar csapat méri össze tudását. Mi vagyunk a címvédők, és nem is lehet más a célunk, mint megvédeni a trófeát. Ehhez azonban az elődöntőben le kell győznünk a Gyöngyös, amely jó bajnoki szezont tud maga mögött. Koncentrált játékra, százszázalékos odafigyelésre lesz szükségünk, hogy bejussunk a fináléba. Bízom benne, hogy a fair play szellemében zajló döntőn pedig a legjobb csapat hódítja el a Magyar Kupát.
 
  • Juan Carlos Pastor, a Pick Szeged vezetőedzője: Nagyon szeretek kupameccseket játszani, hiszen ez más játékot kíván, mint a bajnokság. Most első feladatként a Tatabánya elleni elődöntőre koncentrálunk, arra készülünk gőzerővel. Magas szinten kell játszanunk, nem vehetjük félvállról ezt a találkozót. Éppen ezért extra teljesítményt kértem a játékosoktól, hogy a hosszú szezon végén még minden erőtartalékot mozgósítva jussunk be a döntőbe. Ott pedig a pillanatnyi forma döntsön a jobbik javára!

  • Debre Viktor, a Grundfos Tatabánya vezetőedzője: Első körben a Szeged legyőzése a cél. Az elődöntő esélyese a Tisza-parti gárda, ám ha csak egy kis esély is mutatkozik arra, hogy nyerhetünk, akkor élni szeretnénk ezzel. Nem adjuk olcsón a bőrünket! A magyar kézilabda jeles ünnepén 3. alkalommal vehetünk részt, ahol a végső célunk az EHF-kupában való indulás kiharcolása.

  • Gulyás István, a B.Braun Gyöngyös vezetőedzője: Önzőek vagyunk, és a Veszprémet szeretnénk felhasználni arra, hogy felgyorsítsuk a játékunkat a bronzmeccsre. Más szinten, más sebességgel játszik a bajnokcsapat, de mi okosak vagyunk és a megszerzett „tudást” kamatoztatjuk majd a harmadik helyért folyó küzdelemben. Sok a sérültünk, de szerencsére van olyan meghatározó játékosunk is, aki már vállalja a hétvégi erőpróbákat.

  • Nagy László, az MKB MVM Veszprém csapatkapitánya: A lecke ezúttal is fel van adva. Úgy tudunk csak sikert elérni, ha már az elődöntőben is jó játékot produkálunk, és azután az aranycsatában is a maximumot nyújtunk. A hétvégének kiemelkedő jelentősége van, nincs hibázási lehetőség. Minden csapat semleges pályán küzd, és mi ezt a csatát győzelemmel szeretnénk zárni. A Magyar Kupát nem a BL negyeddöntő főpróbájaként tekintjük, hanem a szezon egyik legfontosabb állomásának.

  • Vadkerti Attila, a Pick Szeged csapatkapitánya: Tagja voltam a 2008-ban Magyar Kupa-győztes szegedi csapatnak, és bizony az élmény felejthetetlen! Tavaly ezüstérmesek lettünk. Most már az elődöntő is kőkemény csatát ígér, nem lesz könnyű feladat a Tatabánya legyőzése. És ami a kupameccsek jellemzője: nem sokáig lubickolhatunk a sikerben, hiszen másnap már egy újabb feladat vár ránk. A döntőben a pillanatnyi forma dönt a végső győzelemről. A feleknek 50-50% esélye van a kupa begyűjtésére.

 


 

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!