Bánhidi Bence: nem tudom, mikor térhetek vissza a pályára

Pick Szeged, 2020.09.17

Bánhidi Bence, a MOL-Pick Szeged válogatott kézilabdázója kijelentette, egyelőre nem tudja, mikor térhet vissza a pályára, mivel koronavírus-fertőzéssel küzd.

"Hétfőn pozitív tesztet produkáltam, és sajnos nem tünetmentes, hanem tünetekkel járó pozitív vagyok" - fogalmazott közösségi oldalán a januári Európa-bajnokság és az előző Bajnokok Ligája-idény álomcsapatába is beválasztott beálló.

Hozzátette, soha nem gondolta volna, hogy ez a vírus képes egy 130 kilogrammos embert egy nap alatt ledönteni a lábáról.

"Vasárnap még semmi bajom nem volt, hétfő délután viszont már gyengeséggel, fejfájással és köhögéssel küzdöttem, estére belázasodtam, és mindez az elmúlt napokban nem változott. Mától nem érzek ízeket" - részletezte csütörtökön Bánhidi.

Hangsúlyozta, reményei szerint mihamarabb túl lesz a betegségen, és visszatérhet a pályára, de egyelőre nem látja, erre mikor kerülhet sor, hiszen egyrészt a vírus szövődményekkel járhat, másrészt miután két negatív tesztet produkál, még rengeteg kivizsgáláson kell részt vennie.

Bánhidi emlékeztetett, hogy sikeres felkészülést tudhatnak maguk mögött, és éppen csütörtökön (ma) kezdődött volna számukra a Bajnokok Ligája csoportköre.

A MOL-Pick Szeged hétfőn jelentette be, hogy öt játékosa megfertőződött a koronavírussal. Neveket nem közöltek, és az érintettek közül elsőként Bánhidi erősítette meg, hogy ő is a megbetegedettek között van.

A szegediek első BL-meccsét - a Paris Saint-Germain elleni, hazai találkozót - és a szombatra tervezett, Eger elleni bajnoki találkozót elhalasztották, a további meccseik sorsa egyelőre bizonytalan.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!