Erőt demonstrálhatnak – vasárnap lesz a Szeged–Veszprém rangadó

Pick Szeged, 2019.03.14

Ha a szezonban mutatott formát vesszük alapul, Európa négy legjobb férfi kézilabdacsapatából kettő csap össze vasárnap 13.45-től a MOL-PICK Szeged–Telekom Veszprém rangadón.

Férfi kézilabda NB I - Telekom Veszprém - MOL-Pick Szeged
Nem túlzás ez az állítás, hiszen a szegedi és a veszprémi gárda is egyaránt a második helyén végzett Bajnokok Ligája-csoportjában, ráadásul mindkét együttes 20 pontot szerzett a 14 forduló során. Nem kizárt, hogy az elitligában is találkoznak majd – erre a Final Fourban lehet esély, ha az addigi két párharcot sikerrel veszik –, a magyar porondon viszont szinte biztosan vár még rájuk több csúcsderbi is a szezonban. Ezek közül a legkisebb jelentősége a vasárnapi alapszakaszmeccsnek van, amelyet ennek ellenére telt ház előtt rendeznek.

Hogy miért? Bár a Tatabánya lemaradása csak két pont a vesztett pontok tekintetében a veszprémiek mögött, nehéz elképzelni, hogy megelőznék őket az alapszakasz végén. Idén is arra van a legtöbb esély, hogy a Szeged és a bakonyi együttes vívja a döntőt, és az is eldőlni látszik, hogy a Szeged kezdhet majd alapszakaszgyőztesként a fináléban.

De akkor miért ez a nagy felhajtás a vasárnapi meccs körül? Mindenki tudja, hogy a két csapat összecsapása akkor is megmozgatná az érzelmeket, ha semmi tétje nem lenne. Mivel egy kicsi azért van, hiszen a győztesnek két pont jár, nem kérdés, hogy azt mindkét fél meg akarja szerezni. Fontosabb viszont az, hogy megmutassák erejüket a csapatok. Mert bár Juan Carlos Pastor és David Davis együttese is versenyben van még mindhárom fronton, voltak hullámvölgyeik a szezonban. A legfontosabb két hónap pedig csak most következik.

A MOL-PICK Szeged az utóbbi hetekben, a világbajnokság után ült le egy kicsit, a bajnokságban csak ikszeltek Tatabányán, korábban pedig a BL-ben, a második hely megszerzése szempontjából már tét nélküli meccseken kaptak ki a Nantes ellen, és ikszeltek otthon a Zagrebbel. A Veszprém ellen a szurkolóknak és az ellenfeleknek is szeretnék megmutatni, a visszafogottabb szakasz után újra a maximumon pörög az együttes. Egyfajta erőfitogtatásként is fel lehet ezt fogni mindkét fél részéről: a vasárnapi meccsen semmi nem dől el, de meg lehet mutatni az ellenfélnek, hogy mi vár rájuk a bajnoki döntőben és a kupában.

A Veszprémet ráadásul a visszavágás vágya is fűtheti, hiszen történelmi jelentőségű, 32-27-es zakóba szaladtak bele otthon a Szeged ellen még októberben. David Davis akkor még új volt a csapat élén, az azóta elvégzett munkája azonban meglátszik a kereten, nem véletlenül nyertek sorozatban hét meccset a BL-ben. Ha a Szeged ellen megint beleszaladnának a késbe, az nem tenne jót a lelkeknek.

Ha a játékosokat nézzük, különleges lesz a meccs a Szegedben védő, de tavaly még veszprémi Mirko Alilovic, vagy az apai örömök előtt álló, jelenleg veszprémi, de a következő szezonban Szegeden szereplő Mikler Roland számára. A két kapus teljesítménye döntő lehet a találkozón.

A MOL-PICK Szeged egész héten a derbire készült, a szurkolóknak egyedül a csapatkapitány, Jonas Källman állapota miatt kell aggódnia, aki a hátsérüléssel küzd. A Veszprém még kedden játszott egy kupameccset a Tatabánya ellen, amelyen bejutottak a négy közé, szerda óta viszont ők is csak a Szegedre hangolnak.

Meglátjuk, melyik csapat küld majd erőteljesebb jelzést riválisának a folytatásra!
(Webrádió)

Címkék

pick-veszprém
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!