Férfi kézilabda BL - Bresztben győzött a Szeged

Pick Szeged, 2021.09.30

A Pick Szeged 28-25-re nyert csütörtökön a fehérorosz Meskov Breszt otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában.

Pick Szeged küzdőtér
  • Férfi kézilabda BL, csoportkör, 3. forduló, A csoport:
Meskov Breszt (fehérorosz)-Pick Szeged 25-28 (12-16)


lövések/gólok: 43/25, illetve 43/28

gólok hétméteresből: 2/1, illetve 3/2

kiállítások: 6, illetve 4 perc


A hazaiaktól Ivan Pesic, Jaka Malus, Pawel Paczkowski, Arcjom Szelvjaszjuk, a vendégek közül Luka Stepancic és Matej Gaber hiányzott.

A Szeged a nyolcadik percben 5-2-re vezetett, a Meskov azonban hamarosan felzárkózott, majd a csereként beállt Ilja Uszik kapus védéseire alapozva egyenlítenie is sikerült. A rendkívül küzdelmes, de kevésbé színvonalas első félidőt 4-1-es sorozattal zárta a magyar csapat, amely így 16-12-re vezetett a szünetben.

A magyar bajnoki címvédő a második felvonásban még magabiztosabban kézilabdázott, a fehéroroszok nem tudtak hatékonyan védekezni, így a találkozó háromnegyedénél 20-25 volt az állás. Egyik csapat sem erőltette a gyors játékot, a hosszú lefolyású támadások pedig a vendégeknek kedveztek, akik négy és fél perccel a vége előtt döntötték el a meccset a maguk javára.

A mezőny legeredményesebb játékosa a szegedi Imanol Garciandía volt, aki nyolc lövésből hét gólt szerzett. Csapattársai közül Dean Bombac hatszor, Bánhidi Bence ötször talált be.

A két csapat kilencedik egymás elleni tétmérkőzésén két vereség mellett hetedszer nyert a Szeged.

A két győzelemmel és egy döntetlennel álló Pick Szeged két hét múlva Máthé Dominik csapatát, a norvég Elverumot fogadja, a két sikerrel és egy vereséggel rendelkező Telekom Veszprém pedig ugyanazon a napon az FC Porto otthonában lép pályára a BL csoportkörében.


szerdán játszották:
B csoport: Telekom Veszprém-Barcelona (spanyol) 29-28 (16-12)
(MTI)

Címkék

Meskov Breszt Pick Szeged
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!