Férfi kézilabda BL - Döntetlennel zárta a csoportkört a Szeged

Pick Szeged, 2019.03.04

A Szeged házigazdaként 26-26-os döntetlent játszott a horvát PPD Zagreb csapatával a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 14., utolsó fordulójában, vasárnap.

Kézilabda BL - MOL-Pick Szeged - PPD Zagreb A magyar csapat kilenc győzelemmel, két döntetlennel és három vereséggel a második helyen zárta a csoportkört, a rájátszás első fordulójában, a negyeddöntőbe jutásért pedig az alsó ágról érkezett Wisla Plock lesz az ellenfele.

  • Eredmény,

Férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, 14. (utolsó) forduló, B csoport:
MOL-Pick Szeged - PPD Zagreb (horvát) 26-26 (14-14)

a Szeged gólszerzői: Bombac 7, Zsitnyikov 5, Sigurmannsson 4, Bodó, Bánhidi 3-3, Maqueda, Balogh Zs., Rodríguez, Kasparek 1-1


A hazaiak már korábban biztosították csoportjukban a második helyet, a zágrábiaknak győzelem esetén viszont még volt esélyük az ötödik hely megszerzésére. Szegedi részről a spanyol Joan Canellas és a svéd Jonas Källman hiányzott kisebb sérülés miatt.

A szegediek a szlovén Dean Bombac irányításával a 16. percben már három góllal vezettek, de az első félidő második felében a vendégek jobban védekeztek, és jó kapusteljesítményüknek is köszönhetően rendre ki tudták használni a magyar csapat hibáit, így a szünetben egyenlő volt az állás.

Rosszul kezdte a második felvonást a magyar bajnoki címvédő, amely nyolc perc után szerezte első akciógólját. A zágrábiak két góllal elléptek, a Szeged csak a 46. percben tudta ismét a maga javára fordítani az állást, miután némileg pontosabbá vált a játéka. Az újabb hibák viszont ismét fordulatot hoztak, a PPD Zagreb megint két góllal vezetett, ám a házigazdák egy 4-0-s sorozattal válaszoltak.

Fél perccel a vége előtt ismét döntetlen volt az állás, a Szeged a győzelemért támadhatott, de nem járt sikerrel.

A horvát csapat legeredményesebb játékosa David Mandic volt nyolc góllal.

A két együttes 15. alkalommal találkozott a BL-ben, a mérleg a szegediek szempontjából öt győzelem, három döntetlen és hét vereség.


A csoport végeredménye: 1. Paris Saint-Germain (francia) 26 pont, 2. Szeged 20, 3. Flensburg-Handewitt (német), 4. HBC Nantes (francia) 14, 5. Motor Zaporizzsja (ukrán) 11, 6. PPD Zagreb 11, 7. Skjern HB (dán) 8, 8. RK Celje PL (szlovén) 7


szombaton játszották:
A csoport: Vive Kielce (lengyel)-Telekom Veszprém 35-36 (21-18)

A csoport végeredménye: 1. Barcelona (spanyol) 24 pont, 2. Telekom Veszprém 20, 3. Vardar Szkopje (macedón) 19, 4. Vive Kielce 14, 5. Rhein-Neckar Löwen (német) 14, 6. Meskov Breszt (fehérorosz) 9, 7. Montpellier HB (francia) 7, 8. IFK Kristianstad (svéd) 5

Pontazonosság esetén az egymás elleni eredmények rangsoroltak.

Az első közvetlenül a negyeddöntőben folytatja szereplését, a 2-6. helyezettek a rájátszás első körébe jutottak, a 7-8. helyezettek kiestek.


A rájátszás első fordulójának párosítása:
Sporting CP (portugál)-Telekom Veszprém
Wisla Płock (lengyel) - MOL-Pick Szeged
PPD Zagreb-Vardar Szkopje
Meskov Breszt - Flensburg-Handewitt
Motor Zaporizzsja-Vive Kielce
Rhein-Neckar Löwen - HBC Nantes
(MTI)

Galériánk

Kézilabda BL - MOL-Pick Szeged - PPD Zagreb Kézilabda BL - MOL-Pick Szeged - PPD Zagreb Kézilabda BL - MOL-Pick Szeged - PPD Zagreb
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!