Férfi kézilabda NB I - Nagyot harapott a gyöngyösi farkas de csak megsebezni tudta a szegedi bikát

Pick Szeged, 2019.11.06

A MOL-Pick Szeged házigazdaként mindössze három góllal győzte le a Gyöngyös csapatát a férfi kézilabda NB I keddi játéknapján. Az első félidőben a vendégek még 4 góllal vezettek.

Mol-Pick Szeged - HE DO B. Braun Gyöngyös A vendégek remekül kezdtek, és a meccs negyedénél 12-5-re vezettek. Egy ideig a folytatásban sem tudott egyenlíteni a Szeged, a fordulatra egészen a 38. percig kellett várni. Akkor a Gyöngyös 23-20-ra vezetett, a következő 16 percben viszont a csongrádiak 10-2-es sorozatot produkáltak, ezzel megfordították az állást és eldöntötték a meccset. A mérkőzés egyik legjobbja hazai részről Mirko Alilovics volt, aki jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy a Szeged a végén magabiztosan hozni tudta a találkozót.
Ugyanakkor mindenképp dicséret illeti a Gyöngyöst, hiszen nem sokon múlt, hogy hatalmas meglepetést okozzon a bajnokság 9. fordulójában. Az első félidőben nagyon "haraptak" a vendégek, akik végül elfáradtak és a remekül védő horvát Alilovicsnak köszönhetően a Szeged hozni tudta a találkozót. A győzelem azonban annak ellenére is kötelező volt, hogy a hazaiak nem a legerősebb keretükkel álltak ki, ráadásul alaposan elfáradtak a hétvégén a Celje elleni találkozón. A mezőny legeredményesebb játékosa a Szeged szlovén jobbszélsője, Mario Sostaric volt kilenc góllal.

  • Mérkőzést követő sajtótájékoztató:


  • Hallgassa meg újra a mérkőzést:



  • Eredmény:
MOL-Pick Szeged - HE-DO B. Braun Gyöngyös 31-28 (15-19)
Szeged, 1200 néző. V: Rontó, Szanyi P.
SZEGED: Mikler – SOSTARIC 9 (6), Stepancic 1, Bombac 1, Bánhidi 2, Henigman, Källman 2. Csere: ALILOVIC (kapus), Kaspárek 2, Zsitnyikov 3, CANELLAS 4, Gaber 1, MAQUEDA 5, Sigurmannsson 1. Edző: Carlos Pastor
GYÖNGYÖS: TÓTH M. – Gábori, Markez 3, Gerdán, Vilovszki 3, Varsandán 4 (2), Duris 2. Csere: Gödör (kapus), HERCEG 7, Hegedűs M. 3, Németh T. 1, Ubornyák 1, Papp B., Urbán, SIPEKI 4, Újvári. Edző: Konkoly Csaba

Kiállítások: 8, ill. 12 perc
Hétméteresek: 6/6, ill. 2/2

később:
Telekom Veszprém-Csurgói KK 20.15
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!