Férfi kézilabda BL - A La Rioját kapta a Veszprém, a Löwent a Szeged

Pick Szeged, 2015.02.24

Az MKB-MVM Veszprém a spanyol La Rioját, a MOL-Pick Szeged pedig a német Rhein-Neckar Löwen csapatát kapta ellenfélnek a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének keddi, bécsi sorsolásán.

Az első mérkőzéseket március 11. és 15. között rendezik, a visszavágókra március 18. és 22. között kerül sor. A kiemelés alapján mindkét magyar csapat otthon játszhat a második összecsapáson.

A csoportelső Veszprém - amely az előző idényben bejutott a négyes döntőbe, és most is oda szeretne kerülni - egy másik csoportból érkező negyedikkel kerülhetett össze, így kaphatta volna akár a címvédő német Flensburg-Handewittet vagy a dán Aalborg együttesét is. Ennek tükrében és az előzetes veszprémi vélemények alapján a spanyol La Rioja kedvező ellenfélnek számít.

A tavaly EHF Kupa-győztes Szeged második volt csoportjában, neki egy másik csoportbeli harmadik jöhetett ellenfélnek, és a lehetségesek közül megkapta a legkomolyabb riválist, a Bundesliga második helyén álló Rhein-Neckar Löwent - jóllehet a horvát RK Zagrebbel vagy a lengyel Wisla Plockkal is összesorsolhatták volna.

Már a nyolcaddöntőben megismétlődik a tavalyi döntő, mivel a címvédő Flensburg - amely csak negyedik lett csoportjában - találkozik a THW Kiellel, vagyis a 2014-es Final Four résztvevői közül egy egészen biztosan hiányozni fog a végjátékból.

A tavaly harmadik Barcelona a szegedi csoportból érkező dán Aalborgot kapta, míg a mezőny egyetlen százszázalékos együttesére, a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Talant Dujshebaev által irányított lengyel Kielcére a francia Montpellier vár.

A Nagy Kornéllal felálló Dunkerque francia házirangadót vív a PSG-vel - ahonnan Császár Gábor éppen a múlt héten távozott -, a komoly skalpokat (Barcelona, Flensburg) begyűjtő lengyel Wisla Plock a macedón Vardar Szkopjével, míg a Zagreb a dán Koldinggal mérkőzik.



A nyolcaddöntő párosításai:
La Rioja (spanyol) - MKB-MVM VESZPRÉM
Rhein-Neckar Löwen (német) - MOL-PICK SZEGED,
Montpellier (francia)-Kielce (lengyel)
Aalborg (dán)-Barcelona (spanyol)
Flensburg-Handewitt (német) - THW Kiel (német)
Dunkerque (francia)-PSG (francia)
Wisla Plock (lengyel)-Vardar Szkopje (macedón)
RK Zagreb (horvát)-Kolding (dán)


Az első mérkőzéseket március 11-15., a visszavágókat március 18-22. között rendezik.

A negyeddöntők sorsolása március 24-én lesz, itt az első felvonást április 8-12., a visszavágókat pedig április 15-19. között játsszák. Az elődöntő sorsolását április 21-én tartják. A négyes döntőnek május 30-án és 31-én Köln ad otthont.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!