Férfi kézilabda BL - A Szeged az ötödik, a Veszprém nyolcadik védekezésben

Pick Szeged, 2014.12.12

A MOL-Pick Szeged az ötödik, az MKB-MVM Veszprém pedig a nyolcadik legkevesebb gólt kapta a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének nyolc fordulója alatt a 24 csapat közül.

Az európai szövetség az év végi zárásról készített statisztikai érdekességek között kiemelte, hogy a mezőnyben egyetlen százszázalékos csapat van, a magyar szövetségi kapitány, Talant Dujshebaev vezette Kielce, és a lengyel együttes az egyetlen, amely már csoportgyőztesnek vallhatja magát.

Két fordulóval a zárás előtt a nyolcaddöntőbe 12 csapat jutott, köztük a két magyar induló is. A Szeged biztos csoportmásodik, a Veszprémnek pedig egyetlen pont kell a csoportgyőzelemhez.

A legkevesebb pontot, egyet, az orosz Csehovszkije Medvegyi szerezte, noha a mezőnyben a harmadik legtöbb gólt lőtte, 249-et, igaz, a 288 kapott gól a legrosszabb mutató.

A lőtt találatok tekintetében a Barcelona vezet (276) - akárcsak a gólkülönbségben (+48) -, a legkevesebb gólt pedig a Croatia Zagreb kapta, 198-at.

A 96 mérkőzés közül 53-szor nyert hazai klub, 35-ször vendég, és született 8 döntetlen (minden csoportban kettő). Összesen 5424 gól esett, ez 56,5-ös átlag.

A legtöbb gól a Csehov-Vardar Szkopje találkozón született (73, 34-39-es leosztásban), a legkevesebbszer a Zagreb-Metalurg Szkopje összecsapáson rezdült a háló (36-szor, 19-17). A góllövőlistát a Barcelona macedón átlövője, Kiril Lazarov vezeti 64-gyel, a Veszprém szerb légiósa, Momir Ilic előtt (58).

Helyszínen a legtöbben, 13 ezren a Zagreb-PSG mérkőzést látták.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!