Férfi kézilabda BL - Szegeden nyert a címvédő Kielce

Pick Szeged, 2016.10.09

A címvédő lengyel Kielce 29-27-re győzött vasárnap az utolsó nyolc percben gólképtelen MOL-Pick Szeged otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában.

Férfi kézilabda BL - Pick Szeged - Kielce Férfi kézilabda BL, 3. forduló:

  • B csoport:
MOL-Pick Szeged - Kielce (lengyel) 27-29 (15-16)


A címvédő egy éve szegedi vereséggel kezdte a sorozatot, és a hazaiak most is hasonló eredményben bíztak.

Az első két gól a Kielcéé volt, utána fordított a Szeged, majd megint a lengyeleknél volt az előny. A védelmek nem remekeltek, viszonylag sok gól esett, ráadásul a vendégek emberhátrányban is eredményesek voltak. Egyenlített a Szeged, de gyorsan kettős emberhátrányba került, ezt a szakaszt el is veszítette, majd a 23. percben, 11-14-nél jött az időkérés. Ez sem segített azonban, nagyon jól játszott a Kielce, kihasznált minden hibát, és 15-11-re elhúzott. A szünet előtti nagy rohanásban aztán a Tisza-partiaknak sikerült faragniuk a hátrányból.

A fordulást követően rövid időre egyenlő lett az állás, ám amikor a meccs harmadik hazai hétméterese is kimaradt, a Kielce ismét lépéselőnybe került (19-22). A szegediek változtattak a védelmükön, amely innentől kezdve remekelt. A magyar csapat 7-2-es sorozatot produkált, s ennek köszönhetően az utolsó tíz percnek kétgólos előnyről vághatott neki.

Egyre keményebb lett a csata, az 53. percben szó szerint véres jelenet játszódott le a pályán: a vendégektől Kus megütötte Gorbok orrát, amiért piros lapot kapott, a szegedi játékost pedig le kellett cserélni.

Négy perccel a vége előtt úgy lett 27-27 állás, hogy a házigazdák előtte háromszor eladták a labdát. Sőt, a fordítás sem maradt el, és a támadásban eredménytelen Szeged kénytelen volt időt kérni. Ezzel együtt a hajrá sem sikerült, így a májusi kölni döntőben a Veszprémet legyőző Kielce továbbra is százszázalékos, míg a Tisza-partiak első vereségüket szenvedték el.

Később:
Celje (szlovén)-Vardar Szkopje (macedón) 18.30

szombaton játszották:
Kristianstad (svéd)-PPD Zagreb (horvát) 29-22 (13-10)
Meskov Breszt (fehérorosz) - Rhein-Neckar Löwen (német) 30-28 (17-12)



A csoport:
Bjerringbro-Silkeborg (dán) - THW Kiel (német) 25-28 (9-12)

szerdán játszották:
Flensburg-Handewitt (német) - Barcelona (spanyol) 27-28 (11-13)

szombaton játszották:
Wisla Plock (lengyel)-Telekom Veszprém 28-28 (13-14)
Schaffhausen (svájci) - Paris Saint-Germain (francia) 25-35 (8-19)

Az állás: 1. Barcelona 6 pont, 2. Paris Saint-Germain 4 (95-83), 3. Telekom Veszprém 4 (84-80), 4. THW Kiel 4 (81-78), 5. Flensburg-Handewitt 3, 6. Bjerringbro-Silkeborg 2, 7. Wisla Plock 1, 8. Schaffhausen 0


A csoportgyőztesek a negyeddöntőbe, a 2-6. helyezettek a nyolcaddöntőbe jutnak.
(MTI)

Galériánk

Férfi kézilabda BL - Pick Szeged - Kielce Férfi kézilabda BL - Pick Szeged - Kielce Férfi kézilabda BL - Pick Szeged - Kielce
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!