Férfi kézilabda BL - Vasárnap itthon is bemutatkozik a MOL-Pick Szeged

Pick Szeged, 2017.09.27

Két idegenbeli találkozó után vasárnap első hazai meccsét játssza a Bajnokok Ligájában a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. Az ellenfél a svéd IFK Kristianstad lesz.

Juan Carlos Pastor vezetőedző a klub szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, a Kristianstad nagyon jól játszott a hétvégén Barcelonában, s bár végül 31-29-re kikapott, öt perccel a meccs vége előtt még két góllal vezetett. Hozzátette: ráadásul a svédek jól fel tudnak készülni a szegedi összecsapásra, hiszen ezen a héten nincs másik mérkőzésük. Pastor úgy fogalmazott: csoportjukban mindenki mindenkit meg tud verni.

Szombaton Zágrábban, a BL-ben győzött a MOL-Pick Szeged (28-23), hétfőn pedig bajnokit játszott Csurgón (36-25), ezért a játékosok kedden pihenőt kaptak, és szerdán is a frissítéssel foglalkoznak. A vezetőedző szerint ugyanakkor a három nap elég lesz a felkészülésre.

Juan Carlos Pastor hangsúlyozta, nagyon fontos szerepe van a szurkolóknak, s bízik benne, hogy kiváló hangulat lesz az Újszegedi Sportcsarnokban.

Zubai Szabolcs, a MOL-Pick Szeged csapatkapitánya elmondta, mindenkinek a legszebb élmény hazai pályán játszani. A Kristianstad fiatal játékosokból áll, szeretnek futni, aki lebecsüli őket, megégetheti magát - tette hozzá. Kiemelte: úgy látja ugyanakkor, a Szeged kemény védekezéssel, jó kapusteljesítménnyel le tudja győzni őket.

A svéd Jonas Källman elmondta, számára mindig különleges élmény honfitársai ellen játszani, de ő is úgy gondolja, hazai pályán kötelező a győzelem a MOL-Pick Szegednek, ehhez a védelemben és a támadásban is mindent bele kell adni.

Balogh Zsolt - aki a Szeged színeiben 248 gólnál jár a Bajnokok Ligájában - elárulta: nagyon tetszett neki a nyáron a Kanizsa Kupán az egységes csapatot alkotó, felszabadultan játszó Kristianstad. Mint mondta, bízik benne, hogy sikerül "jubilálnia", azaz elérnie és átlépnie a 250-es határt, de az elsődleges a csapat győzelme.

A kisebb megfázással küzdő Bánhidi Bence azt ígérte, vasárnap már százszázalékos teljesítményt tud majd nyújtani.

"A sportcsarnokban biztos telt ház lesz és ezzel hatalmas lesz a nyomás a vendégcsapaton" - fogalmazott.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!