Férfi kézilabda európai kupák - A Veszprém a PSG-vel, a Szeged a Sportinggal találkozik

Pick Szeged, 2014.04.01

Az MKB-MVM Veszprém Császár Gábor csapatával, a Paris Saint-Germainnel találkozik a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.

Az első összecsapásra április 16. és 20. között, a visszavágóra április 23. és 27. között kerül sor. A Veszprém a második találkozón lép pályára hazai környezetben. A sorozat négyes döntőjét Kölnben rendezik.

A párizsiak a csoportkörből a Barcelona mögött hat győzelemmel, három vereséggel és egy döntetlennel a második helyen jutottak tovább, a nyolcaddöntőben pedig a szlovén Velenje együttesét búcsúztatták 62-55-ös összesítéssel.

A PSG 2012 óta erősödött meg. A klub katari kézbe került, így olyan szupersztárok igazoltak a francia fővárosba, mint Luc Abalo, Daniel Narcisse, Mikkel Hansen vagy Igor Vori.

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) keddi, bécsi sorsolásán az is kiderült, hogy a Pick Szeged az EHF Kupában a lisszaboni Sportinggal csap majd össze a legjobb nyolc között.

A Sporting magabiztosan jutott tovább a csoportjából a Montpellier mögött. A franciáktól kapott ki kétszer (36–31 idegenben, 30–27 otthon), a többi meccsét simán nyerte. A portugálok legjobbja Caseiro Portela, aki 48 találattal vezeti a sorozat góllövőlistáját. A Sportingnak a kubai Carol Marzo személyében mindössze egyetlen légiósa van.

Az első mérkőzést - idegenben - 19-én vagy 20-án, a visszavágót pedig egy héttel később rendezik.


A párosítások:

Bajnokok Ligája:
Paris Saint-Germain (francia) - MKB-MVM VESZPRÉM
Rhein-Neckar Löwen (német) - FC Barcelona (spanyol)
SG Flensburg-Handewitt (német) - Vardar Szkopje (macedón)
Metalurg Szkopje (macedón)-THW Kiel (német)


EHF Kupa:
Sporting CP (portugál)-Pick Szeged
Montpellier (francia)-HBC Nantes (francia)
HCM Constanta (román)-Lugi (svéd)

A negyeddöntőben csak három párharcot rendeznek, a D csoportban győztes német Füchse Berlin ugyanis házigazdaként automatikusan tagja lett a sorozat négyes döntőjének.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!