Férfi kézilabda NB I - Fölényes veszprémi siker Szegeden

Pick Szeged, 2017.10.21

A címvédő Telekom Veszprém meglepetésre nagy fölénnyel, 30-21-re győzött a MOL-Pick Szeged otthonában a férfi kézilabda NB I szombati rangadóján.

Férfi kézilabda NB I - MOL-PICK Szeged-Telekom Veszprém Ez volt párharcuk történetének 163. tétmérkőzése, a Veszprém 114. alkalommal nyert, huszonötödször a Szeged otthonában.

  • Eredmény:
MOL-Pick Szeged - Telekom Veszprém 21-30 (11-14)
Szeged, 3200 néző. V: Herczeg, Südi
SZEGED: Sierra – Sostaric 3, Balogh Zs. 3 (2), SKUBE 3, Bánhidi 2, GORBOK 3, Källman. Csere: Sego (kapus), Gaber, Thiagus Petrus 1, Blazevic, Buntic 2, BODÓ 3, Sigurmannsson 1 (1), Zsitnyikov. Edző: Carlos Pastor
VESZPRÉM: ALILOVIC – MARGUC 4, Ancsin 3, Blagotinsek 1, Ligetvári, Terzic, MANASZKOV 6. Csere: Mikler (kapus), Ilics 2, LÉKAI 4, TÖNNESEN 7, Ugalde, Győri, NILSSON 3, SCHUCH. Edző: Ljubomir Vranjes

Kiállítások: 8, ill. 14 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. –



A hazaiak közül Zubai Szabolcs és Pedro Rodríguez hiányzott, a vendégektől pedig a csapatkapitány Nagy László, aki ujjtörése után gyógyul. Rajta kívül Jamali Iman, William Accambray és Renato Sulic sem játszott.

A negyedik percben kettős emberelőnybe került a Szeged, és ezt kihasználva két góllal ellépett riválisától (4-2). A norvég jobbátlövő, Kent Robin Tönnesen vezérletével egyenlített a címvédő (6-6), majd a macedón Dejan Manaszkov két találatával a meccs során először vezetett (9-10).

Védekezésben mindkét együttes magas színvonalon teljesített, de a veszprémi kapusok jobban védtek. Támadásban többet hibáztak a szegediek, nyolc percen keresztül nem találtak a hálóba (10-12), és a szünetben már háromgólos hátrányban voltak (11-14).

A második félidőt mindkét kapu előtt hatékonyabban kezdték a vendégek, gyorsabban kézilabdáztak, és tovább növelték a különbséget (13-19). Sorozatban háromszor voltak eredményesek a csongrádiak, de már nem tudták szorossá tenni az állást (18-23). A hajrában csak a vendégsiker mértéke volt a kérdés, és mivel a veszprémiek ebben az időszakban is a korábban látott lelkesedéssel és összpontosítással játszottak, 2015 májusa után ismét nyertek Szegeden. A látottak alapján a fölényes sikerük is megérdemelt.

Az NB I-ben az alapszakaszt követően az első és a második helyezett oda-visszavágó alapon mérkőzik meg a bajnoki címért. Amennyiben érvényesül a papírforma, és ez a két csapat a Veszprém és a Szeged lesz, az egymás elleni rangadóiknak kiemelt jelentőségük van, hiszen az alapszakasz győztese játszhatja otthon a finálé második találkozóját.


később:
Balatonfüredi KSE-Váci KSE 18.00 Sport36-Komló - Eger SBS Eszterházy 18.00 Dabas KC-Csurgói KK 18.00 CYEB Budakalász - Orosházi FKSE-Linamar 18.00
(MTI)

Galériánk

Férfi kézilabda NB I - MOL-PICK Szeged-Telekom Veszprém Férfi kézilabda NB I - MOL-PICK Szeged-Telekom Veszprém Férfi kézilabda NB I - MOL-PICK Szeged-Telekom Veszprém
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!