TV műsor

Férfi kézilabda NB I - Ismét helyben hagyták a Tatabánya-Szeged döntetlenjét

Mol-Pick Szeged, 2017.02.03

Ismét helyben hagyta a Tatabánya-Szeged férfi bajnoki mérkőzés döntetlen végeredményét a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) pénteken.

Az MKSZ honlapján megjelent indoklás szerint miután az első döntés óta a december 16-án rendezett mérkőzéssel és az esettel kapcsolatban nem vetődött fel új körülmény, az albizottság a januárival azonos dokumentumokat és körülményeket vette figyelembe, s a szegediek óvását elutasítva a pályán elért eredményt hagyta helyben. A döntés alapja, hogy a pályán született játékvezetői döntéssel szemben - függetlenül a döntés helytállóságától - óvás nem nyújtható be. A határozat nem jogerős.

Az NB I-es találkozót a szegediek azért óvták meg, mert szerintük az utolsó másodpercekben a hazaiak egyenlítő gólját követően olyan szabálytalanság történt a kezdőkörben, amely után kék lapot kellett volna adnia a játékvezetőnek, valamint hétméterest a szegedieknek. A szankciók elmaradtak, azaz játékvezetői műhiba történt a vendégek szerint.

A verseny-albizottság január elején hozott határozatát a fellebbviteli testület múlt kedden formai hibák miatt hatályon kívül helyezte, és új eljárás lefolyására kötelezte az elsőfokú bizottságot.

A MOL-Pick Szeged mérlege a találkozót megelőzően százszázalékos volt az NB I-ben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!