Mol-Pick Szeged - Rhein-Neckar Löwen: 31-34 (14-19)

Pick Szeged, 2017.11.05

Vasárnap a német Rhein-Neckar Löwen csapata ellen lép pályára a Bajnokok Ligája 6. csoportkörében a Mol-Pick Szeged együttese. A mérkőzés és a közvetítés is 17.15-kor kezdődik.

Kézilabda BL - MOL-Pick Szeged - Rhein-Neckar Löwen
A Telekom Veszprém elleni 9 gólos fiaskót követően a Bajnokok Ligájában kell bizonyítania Szergej Gorbokéknak. A Mol-Pick Szeged eddig jól áll a legrangosabb kupasorozatban, hiszen ezidáig csak a Nantes-al nem bírt idegenben a Tisza-parti együttes.


A németek elleni összecsapásnak több pikantériája is akad, hiszen korábban pont az orosz átlövő, valamint Sigurmannsson is az ellent segítette. Az izlandi szélső eddig ugyan nem sok szerephez juthatott, akárcsak a szintén nemrégiben igazolt Zsitnyikov, de reméljük ez változni fog. Szergej Gorbok egyébként többször is volt a németek játékosa. A balátlövő kérdésünkre elmondta, hogy nehéz meccsre számít, hiszen a Löwen egy nagyon jó csapat. A németek közül szinte mindenkit ismer, ugyanis korábban többször is a Bundesliga csapatnál játszott, ugyanakkor hazai győzelemre számít.  

A hazai győzelmet a korábbi mérlegünk is indokolja, hiszen az utóbbi néhány évben csak egyszer diadalmaskodtak a németek. Nikolaj Jacobsen tanítványai az idei szezonban még nem hibáztak a BL-ben, sőt legutóbbi meccsüket is behúzták hazájuk bajnokságában az SC Magdeburg ellen (32-29). A Löwen a Füchse Berlin mögött jelenleg második a Bundesligában.  

A dán vezetőedző is nehéz mérkőzésre számít, hiszen a csapat honlapján megjelent interjú szerint a Mol-Pick Szeged az egyik legerősebb klub a Bajnokok Ligájában és hazai környezetben kifejezetten veszélyes - véli a szakember. Aki hozzátette, hogy átgondoltan, hideg fejjel kell játszani a Szeged ellen ahhoz legyen esélye nyerni csapatának.

A mérkőzés és a közvetítés is 17. 15-kor veszi kezdetét az Újszegedi Sportcsarnokban, kommentátor Kovács Máté.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!