Néha ilyennek is lenni kell

Pick Szeged, 2018.11.21

A MOL Pick Szeged éghetett volna többször is, de Zágrábban és Ukrajnában is a végén meg tudták szerezni a győzelmet Pastor mester fiai. A Nantes és a Flensburg elleni hazai meccsekről itt azért nem írok, mert ott egy teszem azt döntetlen talán nem lett volna égés.

A (sport)történelem azonban szerencsére más irányt vett, ezek a meccsek szegedi győzelemmel végződtek, így a fiúknak nem hátra, hanem a Párizs felé előre kell tekintgetni. Talán törvényszerű volt, hogy jöjjön egy olyan meccs, melynek a végén kevesebb pontot szerzünk a vártnál, Párizsban ugyanis azért nagy bravúr lett volna pontot rabolni.

A Skjern ellen viszont minden szegedi és magyar drukker hazai győzelmet akart látni Újszegeden, ám akármennyire is kis csapat a Skjern, azért egykori dán válogatottak alkotják, akik között van olimpiai bajnok és vb ezüstérmes, valamint Európa-bajnok is. Ez a múlt, de a nagyon közel múlt. És a Skjern ismét megmutatta oroszlánkörmeit, szerencse, hogy a Szeged sokkal kisebb árat fizetett ezért, mint anno a Veszprém. Pedig látszott, alapvetően egy rendben lévő csapat volt a pályán a hazaiak színeiben. De védekezésben az a kis plusz most hiányzott. Na meg a kiváló kapusteljesítmény. Szegény Sego, abban a pár percben, mintha menekült volna a labda elől. Allilovics néhány nagy védéssel az utolsó 10 percben vetette magát észre. Mondjuk azok pont kulcsfontosságúak voltak.

Ez a döntetlen azt jelenti, hogy első körben nem közvetlen a csoportelsőségről dönt majd a szombaton 17.30-kor kezdődő Szeged-PSG meccs. Hiszen most már 1 meccsnél nagyobb a különbség a két alakulat között. Ettől azért még jó lenne a mérkőzést a fantasztikus közönség előtt megnyerni. Aztán pedig ki tudja, mire lesz jó az.  A második helyre biztosan, hiszen a PSG és a Szeged mögött a többiek lényegében körbeverik egymást, így óriási az első 2 helyezett mögött a leszakadás. Most éppen a Zaporozsje nyert Nantesban, míg a balkáni rangadón Celjében ezúttal a hazaiak leckéztették a Zágrábot, így most éppen ők állnak továbbjutásra. De itt sem dőlt el semmi. A Flensburg még múlt szerdán csúfosan kikapott a Párizstól (Figyelem szegedi fiúk!!!!), így a harmadik Nantes és az utolsó helyezett, jelenleg Zágráb között 2, azaz kettő pont a különbség. Gyilkos hajsza várható.

A Veszprém legyőzte a Kristianstad együttesét, gyakorlatilag tükörsimán. Ennek a 9 gólos győzelemnek Veszprémben akkora jelentőséget tulajdonítottak, mintha a döntőt nyerték volna meg, bár tény, legalább sikerült nyerni, a “felhozó” csapat ellen. Mivel a múlt heti Kristianstad után egy másik francia gárda, a címvédő Montpellier ujjgyakorlatként 31-26-ra elintézte a másik német alakulatot, a Rhein Neckar Löwent, Fehéroroszországban szorul a hurok, mert a Meshkov csak nem akar a győzelmi útra rátérni. Pedig most mindent megtettek ám egy szenzációs Alex Dujshebaevval a fedélzeten a lengyel Kielce továbbra is ragad a csúcsformában játszó Barcelonára, aki másodjára is magabiztosan verte a Vardar Skopjét. A Veszprém, nem ülhet sokáig a babérokon, következik ma a Löwen elleni kinti meccs, amelyen az is kiderül, mennyit vett ki a németekből az isten tudja miért hétfőre tett Flensburg elleni csúcsrangadó. Amit egyébként a magyarországi jogokat birtokló, általam sokra tartott Sport TV nem közvetített élőben, hiszen a fél ország a kardjába dőlt volna, ha lemarad az Andorra-Lettország Nemzetek Ligája meccsről. Mannheimből azonban már élőben közvetítenek.

Nézzünk le a C-D csoportokba, már csak azért is, mert olybá tűnik, a Szeged majd onnan kap ellenfelet. A C hatosban Silkeborg, Sporting, Presov hármasból kerül ki a 2 továbbjutó. Látszólag ugyanolyan esélyekkel, hiszen mind a három társulatnak 12-12 pontja van. Talán a Presov örülhet a legjobban, hiszen két, már tovább nem jutó csapat ellen játszik, idegenben a Chehovszki Medvegyi, míg hazai pályán a Metallurg Szkopje ellen. Míg az utolsó fordulóban Silkeborg-Sporting meccs dönt valószínűleg a továbbjutásról.

A D csoportban 4 gárda az esélyes, a lengyel Wisla Plock 12, az Ademar Leon 11, míg a Dinamo Bukarest és a norvég Elverum 10-10 ponttal áll, ám a két hátsó csapat könnyebb ellenfelekkel mérkőzik meg az utolsó előtti fordulóban, míg a Leon Plockba látogat, az utolsó körben pedig Leon-Elverum összecsapás lesz. Megjósolhatatlan, ki lesz a Szeged ellenfele a nyolcaddöntőben. Már ha kell majd játszaniuk egyáltalán.

Boros Tamás

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!