Pick Szeged férfi kézilabda csapat: Elkezdték...

Pick Szeged, 2014.07.22

Az EHF kupa győztes Pick Szeged férfi kézilabda csapata elkezdte, a felkészülést a 2014/2015-ös évadra. Ez alkalomból kollégánk Szögi Nándorral, a Pick Kézilabda Zrt. operatív igazgatójával beszélt.

  • Először kérem mutasd be néhány szóban az új fiúkat!
Kapusposzton teljes csere történt. Érkezett Jose Manuel Sierra a Paris St. Germain-től, aki egy világklasszis játékos. Úgy gondolom, hogy az előző csapataiban és a spanyol nemzeti válogatottban megszerzett rutinjával mindenképpen a csapat segítségére lesz. Piotr Wyszomirski személyében egy fiatal, nagyon tehetséges, és igen motivált kapust sikerült megszereznünk, aki nem mellesleg a lengyel válogatott tagja, reményeim szerint megmutatja majd a tehetségét a szurkolóknak is. Biztos vagyok benne, hogy a rutinos spanyol kapuvédő és a fiatal lengyel tehetség remekül kiegészítik majd egymást a következő szezonban.

  • Belső két pozícióra érkezett egy-egy új játékos. Kik ők?
Dean Bombac érkezett irányító posztra. A szlovén játékost megjárta az elmúlt idényben a fehérorosz és a francia bajnokságot. Több csapat mellett őt nagyon szerette volna megszerezni három évre a Wisla Plock is, de ő bennünket választott. Úgy gondolom, sokat elmond az ő esetéről, hogy Berlinben Tom O’Brannagain, az EHF TV kommentátora azzal fogadott, hogy gratulált a világ egyik legjobb irányítójának megszerzéséhez…
Antonio Garcia Robledo Sierrával együtt érkezett a PSG-ből, szintén világbajnok, posztján egyike a világ legjobbjainak, a Mister keze alatt fantasztikus évei lehetnek nálunk.
Rajko Prodanovic is visszatért a csapathoz, egy éves Rhein-Neckar Löwen kitérő után, ahol az MKB-MVM Veszprémtől szerepelt kölcsönben.
Rajko játéktudását ismerjük, nagyon jóleső érzés volt azt tapasztalni, hogy igenis a szegedi szurkolók még mindig nagyon szeretik és a szakvezetéssel együtt azt reméljük, hogy extra motivációval fog játszani egész évben.

  • Nem a megszokott módon zajlik majd a következő bajnokság. Milyen változások várhatóak?
Azzal, hogy mi nem csatlakoztunk a SEHA ligához, 11 csapatos lett a bajnokság alapszakasza, mert az MKB-MVM Veszprém csapata nem lép pályára az alapszakasz során a SEHA liga szereplés miatt. Ez azt jelenti, hogy oda-vissza játszunk mindenkivel, ez 20 mérkőzés, majd az első öt csapat a rájátszásban folytatja, ahol már a Veszprém is csatlakozik hatodik csapatként. Itt öt-öt hazai és idegenbeli mérkőzés vár ránk. A körmérkőzéses szakasz után az első két helyezett csapat két nyert mérkőzésig tartó bajnoki döntőt játszik. Nagyon remélem, hogy a rájátszás után a bajnokság első két helyének valamelyikén végez a csapatunk és döntőt játszhatunk.

  • Várhatóan a Veszprémmel játsszuk majd a bajnoki döntőt. Milyen esélyeink lehetnek?
Mivel akkor már a szezon végén járunk, sok minden múlhat majd a csapat frissességén, illetve azon, hogy a csapatoknak lesznek-e sérültjeik. Döntő lehet, hogy mi, vagy esetleg a Veszprém lesz-e fáradtabb a szezon vége felé közeledve? A bakonyi együttesre jóval hosszabb és kimerítőbb túrák várnak az évad során, mint a mi Csapatunkra. A pillanatnyi formaidőzítés is sokat nyomhat majd a latba az aranyéremért vívott küzdelemben.

  • Sokáig úgy nézett ki, hogy a Pick Szeged indul a SEHA ligában, ám a szurkolók által nagyon várt versengésből csapatunk mégis kimarad. Miért?
Az előzetes megbeszélésekhez képest az utolsó személyes zágrábi egyeztetéskor a SEHA vezetősége olyan új feltételekkel állt elő - több százezer Euro-s nevezési díj, a teljes televíziós jogdíj bevétel - amelyeket mi nem akartunk vállalni, hiszen nagy veszteséget termelt volna. Természetesen mi később tettünk több ajánlatot is a SEHA Liga vezetősége felé, de megegyezés nem született. Mindenáron pedig mi nem szándékoztunk csatlakozni. Az elmúlt években láthattunk olyan nagy csapatokat megszűnni, mint a Dinamo Minszk, Atletico Madrid. Ezek az együttesek jórészt úgy vágtak neki a szezonnak, hogy a befejezéshez nem állt rendelkezésre a szükséges anyagi fedezet. Azt hiszem a Hamburg közelmúltbéli esete mindenkinek kellően elrettentő példa volt. Hangsúlyozom, hogy mi a 2014/2015 évi indulási feltételeket nem tudtuk elfogadni, így egy későbbi csatlakozás nem kizárt.

  • Ezek szerint a Veszprém SEHA szereplése miatt a szurkolók legközelebb csak 2015 tavaszán láthatják a nagy riválist?
A médiában már megjelent Szuperkupa döntő lebonyolításával kapcsolatos tárgyalások már folynak az érintett csapatok és a Magyar Kézilabda Szövetség részvételével. Ha megegyezés születik, akkor egy négy évre szóló sorozat veheti kezdetét. Ennek a szuperkupa döntőnek a keretében - már idén augusztus végén - Veszprémben pályára léphetünk az örök rivális ellen.

  • Mennyire segíti a csapat felkészülését az egyes BL meccsekre a hazai bajnokság, ahol tavaszig nem vár igazán éles mérkőzés a játékosokra?
Tekintettel arra, hogy a játékosokra nem vár így akkora terhelés a bajnokságban, nagyon remélem, hogy a BL mérkőzésekre fel fognak tudni pörögni majd, reális elvárás ebből a csoportból a továbbjutás. Idén ez még jól is elsülhet, mert frissebbek lehetünk a tavasszal, mint a hazai riválisunk.

  • A vezetőség elvárása a csapattal szemben a 2014/2015-ös évre?
A BL-ben a legjobb 16 közé jutás, utána sok múlik a szerencsén, hogy kit kap a csapat. Magyar bajnokságban egyértelműen a döntőbe kerülés, úgy ahogy a Magyar kupában is döntőbe kell kerülni a csapatnak. Ezen versengésben semleges pályán akár el is hódíthatjuk a serleget.


Szerző: Fekete Szabolcs
Szerzői jogok fenntartva!

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!