Utazás a Holdra – férfi kézilabda BL negyeddöntő avagy sikerül-e átkelni a Zebrán?

Pick Szeged, 2015.04.13

Ez volt az a mérkőzés, amire én már nem találtam jelzőt, mert azok elfogytak már - mint a jegyek - a RNL meccsen, év meccse, év csatája stb… Nehéz lett volna már bármilyen jelzőt találni… Talán a legjobb rá egy társasjátéki szabály: „6-ost dobtál, dobhatsz még egyszer” - kör ez nekünk.

MOL-PICK Szeged - Kiel - 2015.04.12. Mindenki nagyon várta a mérkőzést, Zebrához értünk… Az utóbbi időben jól megy a Pick Szegednek az állatos csapatok ellen, Rókák, Oroszlánok, Zebrák (az első már megvan)

Húsz perccel a mérkőzés előtt már majdnem megtelt a csarnokunk. Lelátóról meglátva a két bírót, engem a félelem fogott el, mert róluk konkrétan nincs jó élményem. Most már van! Le a kalappal előttük.  Már itt a bemelegítés alatt kiderült, hogy nem Verebes a mágus, hanem Dr. Szabó István és Juan Carlos Pastor. A doki „meghegesztette” (elnézést kérek, de erre mást nem tudok írni) Källmant – aki óriási sportemberi magatartásról tett tanúbizonyságot azzal, hogy vállalta a játékok. A Mister pedig addig-addig kotyvasztott a boszorkánykonyhán, amíg…A csapatok bemutatásánál „barátunk” a Marko Vujinka megkapta a neki járó „szeretetet”, majd jöttek a mieink és robbant a nézőtér.

A Pick Bombac-tikus tempót diktált az első 15 percben, egyszerűen hihetetlen volt látni az eredményjelző táblán 12-7, és ekkora már kint volt egy német időkérés is!  Ez egy picit helyre rakta a vendégcsapatot illetve mi is kénytelenek voltunk cserélni, frissíteni,mert a kezdő sor nem bírta volna végig ezt a tempót. Támadtunk a 6 gólos vezetésért, ekkor azt nem igazán tudtam, hol vagyok – a Holdon talán? Itt volt néhány technikai hiba minek következtében közelebb jött a Kiel – közte kettőre.  17-15-ös eredménnyel mentünk le a szünetre.

Kedvenc csapatunk néha szeret a szünet után még egy kicsit fejben lent ragadni az öltözőben – de most ez elmaradt, hál’ Istennek.  Feljöttünk a második félidőre és ott folytattuk ahol abbahagytuk. 45. perc körül már látni lehetett, hogy fáradnak a srácok, majd kicsit később át is vette a vezetést a THW. Ekkor picit megijedtem és visszatérést éreztem magamban a Holdról – de szerencsére a vendégek vezetése Kérész életűnek bizonyult. Érvényesült a fizika, az elején szerzett lendülete a csapatnak megmaradt a végére, és sikerült 2 góllal nyerni a THW Kiel ellen itthon. El sem hiszem ezt… Jó volt tegnap szegedinek lenni, jó volt hallani, hogy még percekig tombolt és ünnepelt a lefújás után a közönség.

A csapatból bárkit is nehéz kiemelni, mert mindenki nagyszerűen teljesített és tette hozzá az újabb világra szóló győzelemhez a saját maga teljesítményét. A NASA csak szeretne ilyen hajtóanyagot a rakétáiba – hogy a Holdra jusson, oda ahol mi jártunk tegnap este, mert úgy mentek fiaink ELŐRE! Két gól? Elég lehet-e a visszavágóra? Akár elég is lehet, de előfordulhat, hogy kevés lesz. De szerintem ez mindegy is. A legfontosabb, hogy tegnap megvertük a THW Kielt, a világ egyik legjobb csapatát. Még ennél is fontosabb, hogy úgy küzdöttek csapatként a játékosaink, mint azt már nagyon-nagyon régen lehetett látni a sporiban. Zsenge gyerek és fiatalkoromban volt ez nagyon jellemző a csapatra azzal együtt, hogy bárki tette be a lábát Újszegedre, sosem mehettek tutira itt. Helyre állt a sportcsarnok „félelmetes” jelzője, és Szeged rajta (a tavalyi EHF-kupa győzelem után) maradt Európa kézilabda térképén. Legyen bármi is a visszavágón már büszkék lehetünk a csapatunkra.  

Csak „halkam” jegyzem meg: a visszavágót az a Togstad-Kristiansen norvég páros vezeti, akik 2014. 05.17-n a Füchse Berlin-Pick Szeged meccset fütyülték.  
Egy szó mint száz: Félig már átkeltünk a Zebrán…


Cikk: Fekete Szabolcs

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!