Férfi kézilabda BL - A címvédő otthonában a Szeged - ELŐZETES

Pick Szeged, 2018.02.16

A címvédő macedón Vardar Szkopje otthonába látogat a MOL-Pick Szeged a férfi kézilabda Bajnokok Ligája hétvégi, 12. fordulójának vasárnapi játéknapján.

A magyar csapat az előző körben, múlt vasárnap meglepetésre 37-35-re győzött a német bajnok Rhein-Neckar Löwen otthonában.

"Ez egy nagyszerű siker volt, amely mindenképpen önbizalmat ad a Vardar elleni csatára. Felszabadultan játszhatunk, nem lesz rajtunk nyomás, így képesek lehetünk a bravúrra" - nyilatkozta klubja honlapján Balogh Zsolt.

A válogatott jobbátlövő bokasérülés miatt kihagyta a németországi találkozót, és a macedón fővárosban sem léphet pályára. "Minden nap járok kezelésekre, ennek köszönhetően egyre jobb állapotban vagyok. Nagyon bízom benne, hogy a jövő héten elkezdhetek edzeni, és ha minden jól alakul, a Zágráb elleni hazai meccsen már játszhatok" - mondta.

Balogh Zsolton kívül az ugyancsak sérült szlovén Matej Gaber és az orosz Szergej Gorbok sem szerepelhet, a horvát Marin Sego viszont valószínűleg visszatérhet a kapuba.

A Vardar éppen a legutóbbi fordulóban veszítette el veretlenségét, mivel 29-28-ra kikapott Barcelonában, ennek ellenére továbbra is vezeti az A csoportot. A szegediek számára a negyedik hely megszerzése lehet a reális cél.

A magyar együttes házigazdaként 26-26-os döntetlent játszott a Vardarral októberben, Szkopjéban 2016 őszén három, egy évvel korábban pedig négy góllal kikapott.

Az előző idényben BL-bronzérmes Telekom Veszprém szombaton a fehérorosz Meskov Breszt csapatát fogadja, amelytől még soha nem kapott ki, otthon és idegenben sem.

"Nehéz meccsre számítok, mivel a Bresztnek kiváló csapata van. Jobban kell teljesítenünk, mint az előző találkozónkon" - vélekedett klubja honlapján Kent Robin Tönnesen, aki arra utalt, hogy a veszprémiek 22-20-ra kikaptak a német THW Kiel vendégeként az előző BL-csoportmeccsükön.

A norvég jobbátlövő hozzátette, hasznos, hogy ezúttal egy teljes hetet tudtak készülni a mérkőzésre.

"A legmagasabb szinten kell játszanunk, hogy meg tudjuk őket verni, továbbá a szurkolóinknak is meg kell mutatnunk, hogy ennél jobb kézilabdát tudunk játszani" - fogalmazott Tönnesen.

Ljubomir Vranjes vezetőedző a vehirsport.hu oldalon úgy nyilatkozott, mostantól egy más szellemiségű veszprémi csapatot szeretne látni a pályán.

"Mostantól rohanni fogunk. Belefáradtam, hogy bár jó a védekezésünk, nem tudjuk kihasználni. Mostantól azok kapnak nagyobb szerepet, akik képesek azon a sebességen kézilabdázni, amit elvárok" - szögezte le a svéd tréner, aki továbbra sem számíthat a sérült William Accambray és Győri Mátyás játékára.

A magyar együttes számára még elérhető a csoport második helye, a fehéroroszok célja pedig a nyolcaddöntőbe jutás biztosítása.

A magyar válogatott kapus Borbély Ádám csapata, a lengyel Orlen Wisla Plock szombaton a Barcelona vendége lesz.


Férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, 12. forduló:

szombat:

-------
B csoport: Telekom Veszprém-Meskov Breszt (fehérorosz) 17.30

Az állás: 1. Paris Saint-Germain Handba (francia) 20 pont, 2. Flensburg-Handewitt (német) 15, 3. Telekom Veszprém 13 (313-303), 4. THW Kiel (német) 13 (281-282), 5. Vive Kielce (lengyel) 9, 6. Meskov Breszt 8, 7. Aalborg B (dán) 5 (292-315), 8. Celje PL (szlovén) 5 (313-340)

vasárnap:

--------
A csoport: Vardar Szkopje (macedón) - MOL-Pick Szeged 17.00

Az állás: 1. Vardar Szkopje 18 pont, 2. HBC Nantes (francia) 17, 3. Barcelona (spanyol) 14, 4. Rhein-Neckar Löwen (német) 12, 5. MOL-Pick Szeged 11, 6. Orlen Wisla Plock (lengyel) 6 (295-317), 7. IFK Kristianstad (svéd) 6 (278-333), 8. PPD Zagreb 4
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!