3x3-as kosárlabda Eb - Károlyi Andrea: gyógyír volt a kijutás

Sport, 2021.06.29

Károlyi Andrea szerint az elszalasztott olimpiai kvóta után gyógyírként hatott, hogy a magyar női 3x3-as kosárlabda-válogatott kijutott a romániai selejtezőből a szeptemberi, Párizsban sorra kerülő Európa-bajnokságra.

Június elején a debreceni olimpiai pótselejtezőben a férfi és a női nemzeti csapat is a döntőben kapott ki, így épphogy lemaradt a tokiói játékokról.

"Gyógyír volt ez a sebekre, ugyanakkor elvárás is volt az Eb-kijutás" - mondta a szakvezető az MTI-nek. "Nagyon nehéz vasárnapon vagyunk túl, és nyilván az sem segített, hogy rögtön az elején kikaptunk a britektől. De aztán szerencsére felébredtünk, és hoztuk a többi meccset, a végén pedig örültünk ugyan, de eufória azért nem volt"

Károlyi Andrea ezt követően rátért az Amerikába hazautazott Goree Cyeshát pótló Török Ágnes remek helytállására:

"Noha ő nem center, mégis kiválóan megoldotta a feladatait a palánk alatt és jól elbirkózott a nála magasabb és nehezebb ellenfelekkel. A többieknek is köszönhetően hamar otthon érezte magát a csapatban, és kulcsszereplővé lépett elő."

A kapitány kifejtette, hogy a honosított Goree a párizsi Eb-n sem szerepel majd, mivel éppen akkor vív majd Euroliga-selejtezőt klubcsapatával, a Szekszárddal.

Ami az Eb-ig hátralévő időszakot illeti, Károlyi Andrea elmondta, a Eiffel-torony mellett sorra kerülő Eb előtt edzőtáboroznak majd, illetve addig is figyelik, hogy a nemzetközi szövetség milyen tornákat ír ki.

A konstancai Eb-selejtezőben a Medgyessy Dóra, Theodoreán Alexandra, Papp Dia, Török Ágnes összeállítású válogatott 17-12-re kikapott a britektől, majd 19-10-re verte a szlovákokat, a kijutásról döntő keresztbejátszás során pedig 15-12-re legyőzte az észteket.

A magyarok 2016-ban Európa-bajnokok lettek Bukarestben, míg 2017-ben és 2019-ben világbajnoki ezüstérmet nyertek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!