3x3-as kosárlabda Eb-selejtező - A negyeddöntőben búcsúzott a női válogatott

Sport, 2022.06.05

A magyar női válogatott búcsúzott a negyeddöntőben vasárnap a 3x3-as kosárlabda Európa-bajnokság konstancai selejtezőjében, így nem jutott ki a szeptemberi Eb-re.

A romániai tengerparton zajló tornán Földi Attila szövetségi kapitány együttese - Böröndy Vivien, Hegedűs Janka, Kányási Veronika, Papp Dia felállásban - szombaton a dánokat 9-7-re, a briteket pedig 14-12-re verte. Ezzel csoportgyőztesként jutott tovább a C jelű trióból, s a nyolc között az A csoportban második Észtország várt rá.

A negyeddöntő bő egy percig nem hozott kosarat, majd Kányási büntetőből szerezte az első pontot. Papp és Hegedűs találatával 3-0 lett az állás, az ellenfél négy perc elteltével talált először a gyűrűbe. Mindkét oldalon sok helyzet maradt ki, a tízperces mérkőzésidő derekán 5-3 állt az eredményjelzőn, majd 2:48-cal a vége előtt a baltiak egy duplával egyenlítettek (6-6). Papp fontos kosarakat dobott, 8-8-nál Hegedűs és Kányási volt eredményes, az utolsó perc 11-8-ról indult. Ebben a rivális ismét ledolgozta hátrányát (11-11), így jöhetett a két nyert pontig tartó hosszabbítás. Papp találatára kettővel válaszoltak az észtek, így 13-12-vel ők jutottak tovább az elődöntőbe, míg a magyarok számára véget ért a selejtezőtorna.

A férfi válogatott 15.55 órától vív negyeddöntőt Spanyolországgal.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!