3x3-as kosárlabda Eb-selejtező - Csoportgyőztesként a nyolc között a női válogatott

Sport, 2022.06.04

A magyar női válogatott második mérkőzését is megnyerte, így csoportgyőztesként jutott tovább a negyeddöntőbe szombaton a 3x3-as kosárlabda Európa-bajnokság konstancai selejtezőjében.

A romániai tengerparton zajló tornán Földi Attila szövetségi kapitány együttese - Böröndy Vivien, Hegedűs Janka, Kányási Veronika, Papp Dia felállásban - a dánok 9-7-es legyőzésével voltaképpen már továbbjutott a negyeddöntőbe, mivel a C csoportban csak három csapat kapott helyet.

A dánokat 17-14-re verő britek elleni meccsnek a második fordulóban már csak az volt a tétje, hogy melyik csapat lesz csoportelső. Az ellenfél eleinte a vártnál kisebb ellenállást tanúsított, 6-2-es magyar vezetésnél a briteknek már 5 személyi hibájuk volt. A mérkőzés képe a folytatásban sem változott, a magyarok Böröndy vezetésével 14-12-re nyertek, és készülhetnek a vasárnapi negyeddöntőre. Az ellenfél kiléte a szombat (ma) délutáni programban derül ki.

A nőknél a rájátszás végén az elődöntő győztesei, valamint a jobbik vesztes jut ki a kontinenstornára, amelyre szeptember 9. és 11. között kerül sor Grazban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!